Autorităţile din Bulgaria sunt acuzate de abuzuri asupra migranților

publicat în Internațional pe 13 Noiembrie 2015, 08:41

Autorităţile din Bulgaria sunt acuzate că au comis acte de brutalitate faţă de migranţii care traversează ţară în drumul lor spre vestul Europei.

Un raport sponsorizat de organizaţia umanitară britanică Oxfam şi bazat pe mărturii ale migranţilor care treceau prin Bulgaria spre Serbia, arată că au fost numeroase cazuri de şantaj şi bătăi aplicate de către ofiţeri de poliţie, scrie BBCNews în pagină electronică.

Autorităţile bulgare nu au răspuns deocamdată acestor acuzaţii.

Sute de mii de migranţi, mulţi din Siria, Africa şi Afganistan, au venit prin Turcia în ultimele luni, în încercarea de a ajunge în Germania, Suedia şi alte state ale UE.

Iniţiat de Centrul pentru Drepturile Omului din Belgrad şi sponsorizat de Oxfam, raportul subliniază pericolele care îi aşteaptă pe migranţi atât în apropiere de graniţa turco-bulgară, cât şi dacă încearcă să treacă în Serbia.

Cazurile de presupuse abuzuri ale poliţiei bulgare, de violenţă fizică împotriva migranţilor, şi atacurile cu câini de poliţie sunt descrise în detaliu, scrie sursă citată.

Raportul se bazează pe interviuri realizate cu peste 100 de refugiaţi care au sosit din Bulgaria în oraşul de frontieră din Serbia, Dimitrovgrad, pe o perioada de trei zile în luna octombrie.
sursa: hotnews.ro