Actualitate

Autorităţile din Găgăuzia se luptă cu furia lupilor

Potrivit Serviciului de presă al administraţiei UTA Gagauz-Yeri, până la data de 10 decembrie, primarii localităţilor din regiune, împreună cu specialiştii Întreprinderii Silvice Comrat şi conducătorii asociaţiilor de vânători şi pescari din raioanele Comrat, Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti, vor elabora un plan de monitorizare în care va fi indicat numărul de lupi la metru pătrat şi locurile de concentraţie maximă a acestora.

Totodată, structurile responsabile de securitatea alimentelor din aceleaşi raioane vor face o investigaţie privind o eventuală epidemie a maladiilor infecţioase, răspîndite de animale vagabonde şi sălbatice, ce prezintă pericol pentru viaţa şi sănătatea oamenilor. Administraţiile locale vor organiza acţiuni de informare şi sensibilizare a populaţiei, îndemnînd cetăţenii să comunice despre fiecare animal viu sau pierit depistat.

În proces va fi antrenată şi mass-media locală care va difuza materiale de popularizare a măsurilor de protecţie şi securitate, dar şi de promovare a normelor sanitar-veterinare. În acelaşi timp, poliţia va organiza raiduri, prioritar în localităţile îndepărtate, unde sunt stâne sau ferme situate la distanţă mare de casele de locuit.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *