Ultima oră

Autorităţile dintr-un oraş chinez au dat ordin poliţiei să împuşte persoanele care agresează copii

 Ordinul municipalităţii din Chongqing, un oraş cu peste 30 de milioane de locuitori, au fost dat după ce Ministerul pentru Securitate Publică a făcut apel la consolidarea măsurilor de securitate în jurul instituţiilor şcolare.

"Poliţia are ordine clare în aceste cazuri, în care, în atacuri directe, în şcoli sau în apropierea şcolilor, au fost răniţi elevi sau copii", a anunţat Chongqing Evening News.

"Dacă nu pot ţine sub control aceste acte de violenţă, poliţiştii pot trage pentru a ucide (agresorii), conform legii", a adăugat acest cotidian.

Săptămâna trecută, trei bărbaţi, frustraţi în viaţa profesională sau afectivă, au atacat elevi în incinta unor şcoli, rănind zeci de copii. Adulţii şi-au exprimat, de asemenea, furia faţă de aceste fapte.

Primele două atacuri au fost comise cu cuţite, cel de al treilea, vineri, fiind comis cu un ciocan. Autorul acestei ultime agresiuni şi-a dat foc imediat după atac.

Acesta era cel de al patrulea atac din 23 martie şi până în prezent. Autorul primului atac, un fost medic condamnat la moarte după ce a ucis opt elevi şi a rănit alţi cinci, tot cu o armă albă, a fost executat miercuri.

Sursa: Mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *