Internațional

Autorităţile franceze evacuează o tabără de refugiaţi din nord-estul Parisului

Circa 350 de poliţişti iau parte la această operaţiune, care a început în jurul orei locale 05.30 (06.30, ora României), în regiunea Porte de La Chapelle.

Traficul în zonă a fost întrerupt, pentru a permite strângerea în siguranţă a corturilor instalate de către imigranţi între diferitele drumuri de acces către capitala Franţei. Autostrada A1 se află în vecinătatea taberei de refugiaţi din Porte de La Chapelle.

Sute de afgani şi sudanezi se află de câteva săptămâni în aceste locuinţe improvizate, care "prezintă riscuri semnificative pentru sănătatea şi siguranţa ocupanţilor, dar şi a cetăţenilor francezi", potrivit poliţiei.

"Ne-au anunţat că ne vor muta în case. Nu ştiu unde, dar este un lucru bun. Dorm în stradă de o lună, iar alţii au şi trei luni de când sunt aici", a declarat Said, un refugiat sudanez.

O operaţiune similară a avut loc în luna noiembrie, când mii de imigranţi au fost evacuaţi dintr-o tabără amplasată ilegal în capitala Franţei. Zonele în care se adăpostesc refugiaţi s-au dublat după închiderea taberei din Calais, în nordul Franţei.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *