Social

Autorităţile îndeamnă oamenii să nu lase pe morminte bucate şi veselă de unică folosinţă

Autorităţile îndeamnă oamenii care vin la cimitire de Paştile Blajinilor să poarte o vestimentaţie decentă şi să manifeste un comportament corespunzător unui loc sacru. La fel, populaţia este îndemnată să nu facă focul în cimitire şi să nu lase dezordine în urma lor. Municipalitatea a adoptat în acest sens un Regulamentul de funcţionare a cimitirelor din municipiul Chişinău.

Oamenii sunt îndemnaţi să nu lase pe morminte bucate şi veselă de unică folosinţă, pentru că ulterior, angajaţii întreprinderii trebuie să facă ordine în cimitire. Potrivit  directoarei întreprinderii municipale „Combinatul servicii funerare”, Ludmila Boţan, mâncarea lăsată pe morminte atrage mulţi patrupezi. De asemenea, aceasta a atenţionat oamenii să nu lase pe morminte lumânări sau candele aprinse după ce pleacă din cimitire, întrucât există riscul să se producă incendii.

Ludmila Boţan a spus că acum trei ani a fost interzis ca în cimitire să se facă frigărui, care se preparau cel mai des în zonele unde romii îşi pomeneau rudele decedate. Deşi au renunţat la aceste bucate, totuşi oamenii continuă să aducă mâncare de acasă, băuturi alcoolice şi să întindă mese în cimitire.  

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *