Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 18 Septembrie 2018
Abonamente

Internațional 23 Iunie 2012, ora 09:04

Avancronică F1 Valencia - Schumacher sau Raikkonen? Calificările încep la 15:00

Marime Font

 
 
 

Într-un sezon imprevizibil cu şapte câştigători în şapte curse, fanii aşteaptă o victorie supriză din partea lui Michael Schumacher sau Kimi Raikkonen în Marele Premiu al Europei.
 

Sezonul 2012 al Formulei 1 va intra în cărţile de istorie ca unul dintre cele mai imprevizibile din cei peste 60 de ani ai competiţie, după ce şapte piloţi de la cinci echipe diferite au câştigat câte o cursă în primele şapte etape ale sezonului.

Cei care aşteaptă însă ca unul dintre cei şapte "magnifici" să repete performanţa şi în Marele Premiu al Europei ar putea avea parte de o surpriză: Michael Schumacher şi Kimi Raikkonen sunt doar doi dintre piloţii de top creditaţi cu şanse să obţină victoria la Valencia, în timp ce Sergio Perez ar putea produce o mare surpriză în acelaşi stil în care Pastor Maldonado a demonstrat la Barcelona că vremea şi specificaţiile circuitului pot influenţa decisiv rezultatele.

NOI UPDATE-URI TEHNICE

Mai multe echipe şi-au anunţat intenţia de a introduce câteva update-uri semnificative pentru Marele Premiu al Europei.Deloc surprinzător după debutul modest de sezon, Ferrari îşi trage partea leului cu o nouă aripă faţă şi o nouă podea, pe lângă modificări la aripa spate şi sistemul de evacuare. Între timp, Mercedes a anunţat o modificare a designului sistemului DRS utilizat de Michael Schumacher după defecţiunea tehnică de la Montreal.

Nu în ultimul rând, Caterham îşi propune din nou să câştige primele sale puncte în Formula 1 prin intermediul unor update-uri planbificate atât pentru Valencia, cât şi pentru etapa următoare de la Silverstone.

CIRCUITUL DE LA VALENCIA

Circuitul de la Valencia este realizat pe străzile din portul cu acelaşi nume de la Marea Mediterană şi este caracterizat de numeroase viraje lente. Lăţimea îngustă a pistei de concurs joacă un rol semnificativ în reducerea dramatică a şanselor de depăşire, mai ales că nu există nici o linie dreaptă foarte lungă care să contribuie la acest aspect.

De altfel, tocmai din acest motiv, cursa de la Valencia este considerată cea mai puţin bogată în evenimente din calendarul competiţional, mai ales că nici măcar sistemul Drag Reduction System (DRS) nu aduce beneficii majore. Pentru ediţia din acest an, FIA a anunţat că sistemul DRS va putea fi activat în cursă doar pe scurta linie dreaptă de la ieşirea din virajul 11, după ce anul trecut tehnologia a fost disponibilă şi la ieşirea din virajul 16.

STRATEGIILE PENTRU PNEURI

Pirelli va furniza pneuri medium şi soft pentru Marele Premiu al Europei, ca urmare a faptului că vremea se anunţă caniculară, iar circuitul beneficiază de cele mai multe viraje din calendarul competiţional (25).

Potrivit estimărilor realizate de unicul furnizor de pneuri din Formula 1, piloţii vor opta pentru strategii cu două sau trei opriri la boxe, acestea urmând să fie adaptate în timpul cursei în funcţie de comportamentul compoziţiilor. Totuşi, nu este exclus ca unii dintre piloţi să încerce o strategie cu o singură oprire la boxe.

INFORMAŢII METEO

Căldură şi nicio şansă de ploaie. Aşa sună pe scurt prognoza meteo pentru Marele Premiu al Europei. Datele funrnizate de meteorologi arată că cerul va fi senin în fiecare dintre cele trei zile ale competiţiei, iar temperaturile vor depăşi 30 de grade Celsius. Astfel, vineri se vor înregistra maxim 32 de grade, sâmbăta 30-31 grade, iar duminică 34 sau chiar 35 de grade Celsius.

Sursa: automarket.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul