Actualitate

AVEA ACCES la Putin: Detalii noi despre SPIONUL AMERICAN de la Kremlin

Conform publicației, agențiile de informații americane au recrutat un oficial rus de nivel mediu în urmă cu zeci de ani și l-au ”prelucrat” cu atenție în timp ce acesta avansa în carieră pana a obținut acces la Kremlin.

Informatorul a jucat un rol important în constatările din dosarul privind amestecul Rusiei în alegerile americane din 2016 și rolul președintelui rus Vladimir Putin. În 2017, serviciile din SUA au publicat un raport în care președintele rus era facut responsabil pentru intervenția rusa în SUA.

Potrivit interlocutorilor publicației, informatorul nu se număra printre apropiații lui Putin, dar îl vedea în mod regulat și era familiarizat cu deciziile Kremlinului. Datele transmise erau atât de importante, dar în același timp atât de controversate, încât, în ​​2016, CIA a decis să efectueze o verificare completa a tuturor informațiilor primite de la sursă.

La sfârșitul anului 2016, CIA a început să se îngrijoreze de siguranța sursei sale și, în consecință, agenția a decis să o scoată din Rusia. La început, informatorul a refuzat, invocând grija pentru familie, ceea ce a provocat îndoieli cu privire la veridicitatea datelor sale. Doi interlocutori ai publicației din rândul foștilor oficiali au spus că aveau motive să creadă că informatorul era agent dublu. Câteva luni mai târziu, după presiuni ale CIA și din cauza interesului manifestat de presa, informatorul a acceptat totuși să fie evacuat in SUA.

Anterior, CNN a relatat că, în 2017, agențiile de informații americane au scos în secret un informator de nivel superior din guvernul rus, pentru că se temeau că președintele Donald Trump ar putea oferi rușilor informații secrete care ar expune spionul.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *