CSI / Rusia

Averea miliardarului ucrainean Rinat Ahmetov a scăzut cu 8,1 miliarde de dolari din cauza conflictului din Ucraina

Presă din Ucraina scrie că averea lui Ahmetov a scăzut drastic în acest an, cu 8,1 miliarde de dolari. Astfel, Ahmetov a rămas cu o avere estimată la 10,1 miliarde dolari, suma care îl menţine, totuşi, în fruntea clasamentului celor mai bogaţi oameni din Ucraina, notează ziare.com.

Principala clauză a declinului e reprezentată de conflictul armat ce a izbucnit la începutul acestui an în zona Donbass, în care Ahmetov îşi desfăşura majoritatea afacerilor.

Totodată, Ahmetov a avut de suferit şi la o scară mai largă, presă internaţională notând, în luna februarie, că mai multe conturi pe numele sau au fost îngheţate în urmă unor sancţiuni impuse de Uniunea Europeană. Omul de afaceri este suspectat de atingeri aduse drepturilor omului şi de corupţie.

În plus, din cauza conflictului, chiar şi cota de piaţă a jucătorilor lui Şahtior a scăzut, în condiţiile în care rezultatele din campionat nu mai sunt precum cele din sezoanele precedente, iar Şahtior a devenit o echipa vulnerabilă prin prisma faptului că străinii îşi doresc să plece.

sursa: abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *