Actualitate

Avertisment extrem de dur. Coreea de Nord să înceteze acţiunile care ar duce la „distrugere”. Phenianul „ar pierde orice conflict”

"Coreea de Nord trebuie să renunţe la orice analizare a vreunei acţiuni care ar conduce la sfârşitul regimului şi la distrugerea propriului popor", a declarat James Mattis, în contextul în care Phenianul a ameninţat că ar putea ataca Statele Unite, inclusiv Insula americană Guam, situată în Oceanul Pacific.

"Coreea de Nord trebuie să înceteze să se autoizoleze şi trebuie să renunţe la activităţile de dobândire a armamentului nuclear", a adăugat James Mattis, citat de CNN.

"Acţiunile regimului (Kim Jong-Un – n.red.) vor fi depăşite masiv de cele americane şi ar pierde orice cursă a înarmării şi orice conflict ar iniţia", a atras atenţia şeful Pentagonului.

La rândul său, secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a încercat să atenueze temerile unei confruntări militare între Statele Unite şi Coreea de Nord, explicând că nu există semnale că ameninţarea nord-coreeană s-ar amplifica şi dând asigurări că americanii "pot dormi bine noaptea".

Sursa: mediafax.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *