Actualitate

Avioane neidentificate, posibil ruseşti, în apropierea spaţiului aerian britanic. Reacţia Londrei

„Avioane de luptă Typhoon au fost trimise astăzi ca o măsură de prevenţie împotriva potenţialelor incursiuni în zona de interes a Marii Britanii de către unul sau mai multe aparate de luptă neidentificate”, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului apărării britanic.

Este a doua oară în ultimele două luni când avioane aparţinând altei țări sunt interceptate în apropierea spaţiului aerian britanic. În septembrie însă, avioanele în cauză au fost identificate ca aparținând Federației Ruse.

Iar în ultimul deceniu, Marea Britanie a efectuat peste 80 de operațiuni de interceptare a avioanelor rusești, potrivit ministrului forțelor armate britanic, Mark Lancaster.

Avion rusesc interceptat în apropierea spațiului aerian românesc. Reacția MApN

Marea Britanie nu este singurul stat membru NATO al cărui timp de reacţie este testat prin acest gen de operaţiuni.

În urmă cu mai puţin de două săptămâni şi în apropierea spaţiului aerian romanesca fost interceptat un avion de vânătoare rusesc, deasupra Mării Negre.

Cu acea ocazie, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că acesta este modul Federaţiei Ruse de a testa forţele româneşti şi ale NATO. A mai precizat, de asemenea, ca “astfel de situaţii nu sunt extrem de rare”.

Incidentul de miercuri vine și pe fondul derulării celui mai mare exercițiu militar al NATO de după Războiul Rece.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *