Actualitate

Avion, sfaturi. Ce să NU faci în avion

Evită să zbori cu un picior sau o mână în ghips. În mod normal, avioanele zboară la o înălțime foarte mare, deoarece acolo aerul este mai rarefiat și presiunea mai mică, dar din această cauză, extremitățile ți se pot umfla și ghipsul ți-ar împiedica circulația sângelui.

Pernele și păturile din avion sunt foloste de mai multe ori deci sunt împânzite de microbi și bacterii. Cel mai bine este să iei tine propria pernă sau pătură.

Aerul este cu 55% mai uscat într-un avion decât în orice alt mediu închis și există riscul ca membranele și sinusurile tale să se usuce, ceea ce duce la un risc mai mare de infecții ale sinusurilor sau răceli. Bea apă plată înainte și în timpul zborului. De asemenea, evită mâncarea bogată în grăsimi sau sare, deoarece îngreunează digestia.

Dacă stai prea mult în aceeași poziție ai un risc crescut de tromboză din cauza circulației deficitare și te vor durea picioarele. Acest lucru duce la umflarea membrelor inferioare și răcirea acestora, iar pantalonii strâmți vor îngreuna și mai mult circulația sângelui, la fel cum talia prea strâmtă va pune inima să lucreze din greu. Alege haine lejere pe durata zborului și încearcă să te miști periodic chiar și pe segmente, dacă nu te poți ridica mereu, învârte capul, umerii, gleznele și întinde-te, potrivit feminis.ro. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *