Istorie

Avram Iancu a ÎNOTAT pe TOATĂ lungimea DUNĂRII

„Efortul pe care l-a făcut a adus un imens plus de imagine pentru Delta Dunării şi România, în anul în care se împlinesc 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană”, a punctat campionul olimpic Ivan Patzaichin, la sosirea acestuia, conform AGERPRES.

„Cea mai mare problemă a fost hipotermia, pentru că încerc să înot fără costum de protecţie. În Germania şi Austria, am avut foarte mult de furcă cu acest duşman. Apoi, cele 65 de baraje – 50 în Germania, 12 în Austria, unul în Slovacia şi două în România – au fost din nou obstacole şi la propriu, şi la figurat”, a declarat Avram Iancu. „Dincolo de o condiţie fizică desăvârşită, trebuie să găsesc energia necesară pe care o pot obţine gândindu-mă la valori universal valabile, la tot ceea ce înseamnă frumos, la familia mea, la fetiţele mele, la poporul meu, la compatrioţii mei minunaţi care, de când am intrat în ţară, m-au susţinut într-un mod extraordinar,” a mai menționat Avram Iancu.

Şi secretarul de stat din Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza, a apreciat performanţa înotătorului, „Suntem mândri de tine, Avram Iancu. Prin ceea ce ai făcut eşti un ambasador al României. Ai demonstrat că, atunci când vrei ceva cu adevărat în viaţă, vei reuşi. Eşti un model pentru noi şi îţi mulţumim. Ne-ai făcut mândri că suntem români.”

Până în prezent, alte două persoane au reuşit să străbată înot Dunărea, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră. Primul este slovenul Martin Strel, care, în anul 2000, a înotat timp de 58 de zile în Dunăre, ajutându-se de un costum de neopren şi labe de înot. Şase ani mai târziu, canadianca Mimi Huges a terminat acelaşi traseu, după 90 de zile, echipată cu un costum de neopren, dar fără labe de înot.

Evz.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *