Astăzi 22 Mai 2019, Miercuri - Ultima actualizare la ora 21:00
Abonamente

Opinii & Editoriale 6 August 2017, ora 07:47    Din editia print

Marime Font

Axa Rogozin-Dodon va pregăti la Teheran, la ordinul lui Putin, o lovitură de stat împotriva viitorului R. Moldova

Ca un fel de Carlsson din celebrul film cu desene animate sovietic, caricaturalul președinte al Republicii Moldova a zburat, dar a promis că se va întoarce. 

Igor Dodon a anunțat că pleacă din Chișinău pentru 10 zile și că după ce va merge la Sfântul Munte Athos, va ajunge și la Teheran, la inaugurarea președintelui iranian Hassan Rohani, unde se va întâlni cu claxonul preferat al lui Vladimir Putin, Dmitri Olegovici Rogozin, ultimul reușind cu succes în ultimii ani să-l înlocuiască pe Vladimir Jirinovski pe post de clovn de uz extern cu pretenții de câine de pază al intereselor Rusiei în regiunea „vecinătății apropiate”.

Igor Dodon se duce la Teheran, într-o țară cu grave probleme în relația cu statele prietene Republicii Moldova, în special cu SUA, din cauza ambițiilor ei de a-și crea propria armă nucleară. Într-o manieră obsesivă, regimul dictatorial islamist de la Teheran contribuie la proliferarea amenințării nucleare în regiunea instabilă a Orientului Mijlociu, iar SUA încearcă, periodic, să îl oprească. Barack Obama aproape reușise, negociind cu succes un tratat internațional de denuclearizare cu Iranul, însă după plecarea sa de la Casa Albă, iranienii au reînceput cursa înarmărilor și, în ultimele luni, lansează într-o veselie noi modele de rachete.


De ce se duce trădătorul Dodon acolo este clar. El va primi de la Rogozin indicațiile transmise de Putin despre cum să pedepsească în parte pe fiecare inamic politic al lui Dodon de la Chișinău, indiferent că e vorba despre cei care împărtășesc viziuni prooccidentale și atât, sau despre unioniști. Rogozin îi va spune cum vrea stăpânul lui Dodon, Putin, ca Igor să se ocupe de noi.

Iar Igor va veni de la Teheran și, probabil, își va aduna miile de susținători despre care același Igor a pretins că l-au contactat în ziua de 28 iulie, când Rogozin n-a ajuns la Chișinău ca împreună cu Dodon și cu teroristul Krasnoselski să pângărească pe teritoriul Republicii Moldova memoria sutelor de luptători care i-au apărat dreptul să nu trăiască sub cizma moscovită în 1992, dar și, mult mai grav, memoria miilor de civili din stânga Nistrului, cetățeni ai republicii, masacrați fără milă de bandiții cazaci și de către militarii în termen ai armatei a 14-a a Rusiei, care, pentru noi, cei de la Chișinău, nu sunt cu nimic mai puțin bandiți decât pușcăriașii eliberați din închisori din toată Rusia și trimiși la Tiraspol și Tighina să-i ucidă pe moldoveni.

După ce Igor își va aduna susținătorii, el le va da acestora semnalul să vină la Chișinău și să-i învețe minte pe cei care nu vor să trăiască sub Kremlin, ci să își decidă în continuare prezentul și viitorul în spiritul Declarației de Independență a Republicii Moldova de pe 27 August 1991, în integralitatea ei. Adică să meargă spre civilizația occidentală din care facem parte prin destinul nostru.

Iar împotriva destinului Republicii Moldova, Igor nu se poate ridica. În pofida faptului că el este, acum, ocupantul a câteva birouri dintr-o clădire care se numește Reședința Prezidențială. Igor simte cum îi fuge pământul de sub picioare – cât timp el ne înjosea pe fiecare dintre noi prin prezența lui lipsită de vrednicie la Sfântul Munte Athos, centrul spiritual al tuturor creștinilor ortodocși, Guvernul Republicii Moldova l-a declarat persoană indezirabilă pe clovnul putinist și prietenul personal al lui Igor, Dmitrii Rogozin.

Igor l-a așteptat pe Rogozin la Chișinău, apoi a plecat la Athos ca să arate că el nu-i mai prejos decât Voronin. Prin tot ce face, Igor încearcă să-i copieze comportamentul lui Voronin, pentru că el crede că în acest fel moldovenii îi vor da voturile pe care i le-au dat lui Voronin. Din moment ce tot Chișinăul știe că Igor nu-i ajunge nici până la glezne lui Voronin în anumite calități indispensabile unui lider precum inteligența, simțul realității, simțul momentului potrivit, simțul a ce poți să spui și a ce e mai bine să nu spui, iar Igor știe că tot Chișinăul știe asta, Igor merge înainte cu disperare, încercând să-și păstreze scaunul.

Ultimele imagini văzute la Chișinău cu Igor manifestându-se în bisericile mănăstirilor de la Sfântul Munte Athos i-au convins pe cetățenii moldoveni că Igor și-a pierdut discernământul. Igor nu doar că servește interesele altui stat, după cum a spus Candu (adică servește interesele Rusiei – asta a spus de fapt președintele Parlamentului), dar el, aflându-se în funcția în care se află, devine un pericol pentru ordinea publică din republică.

Reamintesc tuturor că Igor le-a spus susținătorilor săi pe 28 iulie 2017, vinerea trecută, la briefingul ținut de la tribuna Președinției, să fie pregătiți și să vină la Chișinău când el o să le spună, ca să îi pună la punct pe toți cei care nu sunt de acord cu el.

ASTA ÎNSEAMNĂ CHEMARE LA VIOLENȚĂ ȘI LA REALIZAREA UNEI LOVITURI DE STAT ANTIMOLDOVENEȘTI ÎN REPUBLICA MOLDOVA.


Igor trebuie de urgență demis din postul pe care îl ocupă printr-un vot a 67 de deputați, două treimi, din Parlamentul Republicii Moldova, conform Constituției. Apoi Igor trebuie izolat de societate și internat, pe cheltuiala cetățenilor Republicii Moldova, într-o clinică de psihiatrie unde să fie supus forțat unui curs de reabilitare cu consiliere și medicație, urmând ca apoi o comisie specializată a Procuraturii Generale să constate că și-a restabilit discernământul și să fie judecat pentru înaltă trădare, urmând să stea la închisoare pe viață pentru că a pus și pune în pericol, prin acțiunile sale maniacale, viața și siguranța tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Apelul său de dinainte să plece la Athos permite autorităților Republicii Moldova să-l aresteze imediat cum pune piciorul pe pista de aterizare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Dacă alienatul Igor nu va fi demis de urgență prin procedură parlamentară LEGALĂ și nu va fi arestat și izolat de societate, autoritățile noastre, adică Parlamentul dominat de coaliția dintre Partidul Democrat și Partidul Popular European, și guvernul Partidului Democrat vor purta întreaga vină pentru violențele iminente pe care Igor, care a demonstrat întregii lumi că el nu raționează cu propriul lui creier, neputând să facă asta pentru că și-a pierdut facultățile logice ale minții, le va provoca în Chișinău la ordinul lui Putin transmis prin Rogozin.

Lui Putin și lui Rogozin le este totuna dacă la Chișinău vor muri sau vor fi răniți oameni în confruntările violente. Lor le este totuna că Dodon va da foc la casă la Chișinău, atâta timp cât această diversiune îi va permite unui alt sclav al lui Putin, cetățeanul rus născut în Siberia Krasnoselski, să intervină în criza iminentă de la Chișinău cu tot cu Grupul Operativ al Trupelor Ruse din cele cinci raioane de est ale noastre ocupate militar de Federația Rusă și să pecetluiască destinul european și occidental al Republicii Moldova pentru totdeauna.

Demiterea de urgență și arestarea lui Igor înseamnă supraviețuirea Republicii Moldova așa cum a fost creată ea pe 27 August 1991 și continuarea destinului nostru. Cel împotriva căruia, indiferent dacă va fi demis și arestat sau nu, Igor nu poate lupta și nu poate face nimic ca să-l oprească.

 

Un articol de: Dan Nicu Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 21:00 de George Mârzencu

ISTORIE /// „Partizanii moldoveni” erau bandiți ruși

ISTORIE /// „Partizanii moldoveni” erau bandiți ruși Din editia print

„Grupul atacă și jefuiește populația fără milă. Din această cauză, oamenii din partea locului îi detestă ca pe niște tâlhari bețivani”, raportau sovieticii despre activitatea partizanilor 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:36

Șeful Platformei DA, Andrei Năstase, a atacat ONG-urile de media în cadrul unei emisiuni online, pentru faptul că a fost inclus în panoul „Inamicii Presei” ce a fost instalat în fața Parlamentului Republicii Moldova pe data de 3 mai 2019. Năstase a ajuns să fie...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:35

Politologul Dionis Cenușă susține că, liderii Blocului ACUM au sugerat recent că vor să organizeze proteste în masă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:06

Partidul Politic „ȘOR” este singura formațiune politică parlamentară care a început realizarea programului său electoral chiar în condițiile în care Parlamentul nu și-a început activitatea din cauza unor interese politice înguste ale altor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:05

Președintele Igor Dodon a dat un ultimatum deputaților. Șeful statului a oferit două săptămâni pentru depășirea actualei crize politice. În caz contrar, va dizolva Parlamentul ales pe 24 februarie. Declarațiile au fost făcute la un briefing de presă. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:04

Aşa-zisa şedinţă specială a Parlamentului, convocată ieri de deputaţii blocului ACUM, a fost doar un bun prilej pentru ca unii dintre aceştia să-şi facă selfie în Parlament.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 15:03

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskii l-a numit în calitate de șef al administrației aparatului prezidențial pe consilierul său în problemele juridice, care este și avocatul personal al oligarhului Igor Kolomoiskii, Andrei Bogdan. Ordinul a fost publicat pe site-ul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 14:34

Rusia pierde timpul în situaţia cu Transnistria şi toate acestea se pot sfârşi foarte trist, consideră analistul politic Alexandr Angheli.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 10:05

Atunci când o formațiune politică face greșeli și insistă pe acestea până în pânzele albe, acestea sunt simptome îngrijorătoare și înseamnă o boală politică incurabilă care duce, inevitabil, la o moarte politică. Despre aceasta spune jurnalistul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Mai 2019, ora: 09:55

Horoscopul zilei de 22 mai 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 22 mai 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 22 mai 2019 spune...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 21:59

După concedierea redacției politice a ziarului Kommersant, deținute de oligarhul rus Alișer Usmanov, articolele politice sunt scrise de Vladimir Soloviov. Ultimul dintre acestea vizează învestirea oficială a noului președinte al Ucrainei Vladimir Zelenski și a provocat reacții...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 17:13

Așa-zisa ședință specială a Parlamentului, convocată astăzi de deputații blocului politic ACUM este un spectacol de prost gust, montat de Andrei Năstase și Maia Sandu. Este reacția deputatului PSRM Grigore Novac, publicată pe Facebook.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 17:12

Orice funcționar trebuie să fie verificat pentru confirmarea legalității veniturilor și provenienței proprietăților. Iar dacă nu va putea să justifice legalitatea lor – să dea socoteală în fața legii. Astfel a comentat liderul PAS, Maia Sandu, demersul democratului Sergiu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 17:08

 În cadrul primei conferințe de FinTech din Moldova, care a avut loc pe 17 mai 2019 la Chișinău, a fost lansată oficial opțiunea de investiții pe Fagura.com, o platformă inovatoare care permite oamenilor să se împrumute sau să investească bani fără ajutorul băncilor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 16:10

Bloggerul Corneliu Gandrabur speră că autoritățile germane, dar și Fiscul din Moldova vor furniza informații privind veniturile reale ale liderului PPDA Andrei Năstase, dar și impozitele plătite de acesta și colegii săi din blocul politic ACUM. O interpelare în acest sens a fost...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 15:20

Lucrările de renovare a Arenei Chișinău sunt în toi. Astăzi, fostul președinte al Parlamentului și vicepreședintele PDM, Andrian Candu a mers la fața locului pentru a vedea la ce stare sunt lucrările.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 14:25

Aproape 12 miliarde de ruble, echivalentul a 186 milioane de dolari SUA, au fost găsite în casele angajaţilor Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia, care au fost reţinuţi pentru corupţie. Este vorba despre Kiril Cerkalin, care activa în cadrul departamentului pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 13:15

Partidul Democrat a adoptat o poziție rațională și înțeleaptă în ultima perioadă, în comparație cu celelalte partide parlamentare. Este opinia politologului Zurab Todua, exprimată în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune TVC 21.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:42

O echipă de cercetători a reuşit să rescrie codul genetic al unui organism de la zero. Primele organisme create prin această metodă sunt câteva bacterii de E. coli.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:41

Sfinţii Constantin şi Elena, tradiţii şi superstiţii. Ce nu e bine să faceţi în această zi

Sfinţii Constantin şi Elena, tradiţii şi superstiţii. Ce nu e bine să faceţi în această zi

Sfinții împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți luni, 21 mai, de către creștini. De numele acestor sfinţi, primii împăraţi creştini,sunt legate multe tradiţii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:38

Între așa-zișii jurnaliști sau experți din presa occidentală, care sunt plătiți de Fundația Soros pentru a denigra PDM și pe liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, figurează personaje care l-au servit cu dedicație pe fostul premier Vlad Filat, condamnat pentru corupție și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:17

Partidul Politic “ȘOR” a finisat lucrările de iluminare stradală a satului Cișmea, raionul Orhei, una din cele 104 localități unde formațiunea a câștigat alegerile parlamentare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 12:14

Partidul Socialiștilor a respins invitația PAS-DA la ședința Parlamentului, preconizată pentru zilele de 21 și 22 mai. În opinia socialiștilor, propunerea blocului ACUM esteb populistă și nu merită să fie luată în considerare.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Mai 2019, ora: 11:26

Cel de-al 73-lea episod - care a fost totodată ultimul - al serialului "Game of Thrones", difuzat duminică seară în Statele Unite, a doborât recordul de audienţă al postului HBO, care a difuzat această producţie începând din 2011, după ce 19,3 milioane de telespectatori americani au...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)