Astăzi 22 Septembrie 2019, Duminică - Ultima actualizare la 21 Septembrie 2019
Abonamente

Opinii & Editoriale 6 August 2017, ora 07:47    Din editia print

Marime Font

Axa Rogozin-Dodon va pregăti la Teheran, la ordinul lui Putin, o lovitură de stat împotriva viitorului R. Moldova

Ca un fel de Carlsson din celebrul film cu desene animate sovietic, caricaturalul președinte al Republicii Moldova a zburat, dar a promis că se va întoarce. 

Igor Dodon a anunțat că pleacă din Chișinău pentru 10 zile și că după ce va merge la Sfântul Munte Athos, va ajunge și la Teheran, la inaugurarea președintelui iranian Hassan Rohani, unde se va întâlni cu claxonul preferat al lui Vladimir Putin, Dmitri Olegovici Rogozin, ultimul reușind cu succes în ultimii ani să-l înlocuiască pe Vladimir Jirinovski pe post de clovn de uz extern cu pretenții de câine de pază al intereselor Rusiei în regiunea „vecinătății apropiate”.

Igor Dodon se duce la Teheran, într-o țară cu grave probleme în relația cu statele prietene Republicii Moldova, în special cu SUA, din cauza ambițiilor ei de a-și crea propria armă nucleară. Într-o manieră obsesivă, regimul dictatorial islamist de la Teheran contribuie la proliferarea amenințării nucleare în regiunea instabilă a Orientului Mijlociu, iar SUA încearcă, periodic, să îl oprească. Barack Obama aproape reușise, negociind cu succes un tratat internațional de denuclearizare cu Iranul, însă după plecarea sa de la Casa Albă, iranienii au reînceput cursa înarmărilor și, în ultimele luni, lansează într-o veselie noi modele de rachete.


De ce se duce trădătorul Dodon acolo este clar. El va primi de la Rogozin indicațiile transmise de Putin despre cum să pedepsească în parte pe fiecare inamic politic al lui Dodon de la Chișinău, indiferent că e vorba despre cei care împărtășesc viziuni prooccidentale și atât, sau despre unioniști. Rogozin îi va spune cum vrea stăpânul lui Dodon, Putin, ca Igor să se ocupe de noi.

Iar Igor va veni de la Teheran și, probabil, își va aduna miile de susținători despre care același Igor a pretins că l-au contactat în ziua de 28 iulie, când Rogozin n-a ajuns la Chișinău ca împreună cu Dodon și cu teroristul Krasnoselski să pângărească pe teritoriul Republicii Moldova memoria sutelor de luptători care i-au apărat dreptul să nu trăiască sub cizma moscovită în 1992, dar și, mult mai grav, memoria miilor de civili din stânga Nistrului, cetățeni ai republicii, masacrați fără milă de bandiții cazaci și de către militarii în termen ai armatei a 14-a a Rusiei, care, pentru noi, cei de la Chișinău, nu sunt cu nimic mai puțin bandiți decât pușcăriașii eliberați din închisori din toată Rusia și trimiși la Tiraspol și Tighina să-i ucidă pe moldoveni.

După ce Igor își va aduna susținătorii, el le va da acestora semnalul să vină la Chișinău și să-i învețe minte pe cei care nu vor să trăiască sub Kremlin, ci să își decidă în continuare prezentul și viitorul în spiritul Declarației de Independență a Republicii Moldova de pe 27 August 1991, în integralitatea ei. Adică să meargă spre civilizația occidentală din care facem parte prin destinul nostru.

Iar împotriva destinului Republicii Moldova, Igor nu se poate ridica. În pofida faptului că el este, acum, ocupantul a câteva birouri dintr-o clădire care se numește Reședința Prezidențială. Igor simte cum îi fuge pământul de sub picioare – cât timp el ne înjosea pe fiecare dintre noi prin prezența lui lipsită de vrednicie la Sfântul Munte Athos, centrul spiritual al tuturor creștinilor ortodocși, Guvernul Republicii Moldova l-a declarat persoană indezirabilă pe clovnul putinist și prietenul personal al lui Igor, Dmitrii Rogozin.

Igor l-a așteptat pe Rogozin la Chișinău, apoi a plecat la Athos ca să arate că el nu-i mai prejos decât Voronin. Prin tot ce face, Igor încearcă să-i copieze comportamentul lui Voronin, pentru că el crede că în acest fel moldovenii îi vor da voturile pe care i le-au dat lui Voronin. Din moment ce tot Chișinăul știe că Igor nu-i ajunge nici până la glezne lui Voronin în anumite calități indispensabile unui lider precum inteligența, simțul realității, simțul momentului potrivit, simțul a ce poți să spui și a ce e mai bine să nu spui, iar Igor știe că tot Chișinăul știe asta, Igor merge înainte cu disperare, încercând să-și păstreze scaunul.

Ultimele imagini văzute la Chișinău cu Igor manifestându-se în bisericile mănăstirilor de la Sfântul Munte Athos i-au convins pe cetățenii moldoveni că Igor și-a pierdut discernământul. Igor nu doar că servește interesele altui stat, după cum a spus Candu (adică servește interesele Rusiei – asta a spus de fapt președintele Parlamentului), dar el, aflându-se în funcția în care se află, devine un pericol pentru ordinea publică din republică.

Reamintesc tuturor că Igor le-a spus susținătorilor săi pe 28 iulie 2017, vinerea trecută, la briefingul ținut de la tribuna Președinției, să fie pregătiți și să vină la Chișinău când el o să le spună, ca să îi pună la punct pe toți cei care nu sunt de acord cu el.

ASTA ÎNSEAMNĂ CHEMARE LA VIOLENȚĂ ȘI LA REALIZAREA UNEI LOVITURI DE STAT ANTIMOLDOVENEȘTI ÎN REPUBLICA MOLDOVA.


Igor trebuie de urgență demis din postul pe care îl ocupă printr-un vot a 67 de deputați, două treimi, din Parlamentul Republicii Moldova, conform Constituției. Apoi Igor trebuie izolat de societate și internat, pe cheltuiala cetățenilor Republicii Moldova, într-o clinică de psihiatrie unde să fie supus forțat unui curs de reabilitare cu consiliere și medicație, urmând ca apoi o comisie specializată a Procuraturii Generale să constate că și-a restabilit discernământul și să fie judecat pentru înaltă trădare, urmând să stea la închisoare pe viață pentru că a pus și pune în pericol, prin acțiunile sale maniacale, viața și siguranța tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Apelul său de dinainte să plece la Athos permite autorităților Republicii Moldova să-l aresteze imediat cum pune piciorul pe pista de aterizare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Dacă alienatul Igor nu va fi demis de urgență prin procedură parlamentară LEGALĂ și nu va fi arestat și izolat de societate, autoritățile noastre, adică Parlamentul dominat de coaliția dintre Partidul Democrat și Partidul Popular European, și guvernul Partidului Democrat vor purta întreaga vină pentru violențele iminente pe care Igor, care a demonstrat întregii lumi că el nu raționează cu propriul lui creier, neputând să facă asta pentru că și-a pierdut facultățile logice ale minții, le va provoca în Chișinău la ordinul lui Putin transmis prin Rogozin.

Lui Putin și lui Rogozin le este totuna dacă la Chișinău vor muri sau vor fi răniți oameni în confruntările violente. Lor le este totuna că Dodon va da foc la casă la Chișinău, atâta timp cât această diversiune îi va permite unui alt sclav al lui Putin, cetățeanul rus născut în Siberia Krasnoselski, să intervină în criza iminentă de la Chișinău cu tot cu Grupul Operativ al Trupelor Ruse din cele cinci raioane de est ale noastre ocupate militar de Federația Rusă și să pecetluiască destinul european și occidental al Republicii Moldova pentru totdeauna.

Demiterea de urgență și arestarea lui Igor înseamnă supraviețuirea Republicii Moldova așa cum a fost creată ea pe 27 August 1991 și continuarea destinului nostru. Cel împotriva căruia, indiferent dacă va fi demis și arestat sau nu, Igor nu poate lupta și nu poate face nimic ca să-l oprească.

 

Un articol de: Dan Nicu Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Septembrie 2019, ora: 15:06

Naftogaz Ucraina: R. Moldova REFUZĂ să sprijine planul de REDUCERE a dependenței Europei de Rusia

Naftogaz Ucraina: R. Moldova REFUZĂ să sprijine planul de REDUCERE a dependenței Europei de Rusia

R. Moldova refuză să sprijine planul ucrainean de blocare a tranzitului gazului rusesc, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Naftogaz Ucraina, Alena Osmolovskaia, citată de politnavigator.net.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2019, ora: 15:04

Această iluzie optică e imposibil de descifrat la prima vedere

Această iluzie optică e imposibil de descifrat la prima vedere

Iluziile optice exploatează schimbarea dintre ceea ce ochii noştri văd şi ceea ce creierul percepe. Iar cea mai nouă iluzie optică care circulă pe internet și care se joacă nemilos cu mintea ta înfățișează două cranii. Vezi cum o explică specialiștii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2019, ora: 10:52

Urechean deranjat de cuvântul ROMÂNESC // „Scoateți panourile astea sau plecați” - Partidul Popular Românesc dat afară din sediu

Urechean deranjat de cuvântul ROMÂNESC // „Scoateți panourile astea sau plecați” - Partidul Popular Românesc dat afară din sediu

Precursorul Partidului Popular Românesc, PLR, închiria sediul de la Serafim Urechean. E o clădire frumoasa, impozanta, puțin mai la vale de Filarmonica, pe strada Mihai Eminescu, scrie liderul PPR Vlad Țurcanu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2019, ora: 10:22

47 de stații CFR vor arăta precum cele din Occident

47 de stații CFR vor arăta precum cele din Occident

 Compania Naţională de Căi Ferate CFR a anunţat vineri că şapte companii româneşti de specialitate au depus oferte în cadrul licitaţiilor publice, organizate de companie, pentru întocmirea studiilor de fezabilitate pentru 44 de staţii de cale ferată, incluse...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2019, ora: 10:16

Reacția Occidentului la creșterea Chinei și protestele din Hong Kong, decisiva pentru economia lumii

Reacția Occidentului la creșterea Chinei și protestele din Hong Kong, decisiva pentru economia lumii

 Modul Chinei de a riposta la protestele anti-chinezești din Hong Kong duce Occidentul, după cum vom vedea, în pragul a două întrebări fundamentale pentru economia lumii. Pentru că discutăm despre modul cum SUA și alte state vor trata de acum înainte, inclusiv...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2019, ora: 09:52

Maia Sandu îl critică pe Octavian Țîcu

Maia Sandu îl critică pe Octavian Țîcu Din editia print

Maia Sandu susține că deputatul Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale la alegerile din 20 octombrie în Chișinău, face un deserviciu alegătorilor proeuropeni din capitală. Astfel a comentat premierul decizia parlamentarului de a părăsi fracțiunea PPDA din...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2019, ora: 09:47

Igor Dodon: Dacă PSRM va dori, va avea majoritate într-o săptămână

Igor Dodon: Dacă PSRM va dori, va avea majoritate într-o săptămână

 Dacă socialiștii și-ar fi dorit, ar fi creat singuri majoritatea parlamentară timp de o săptămână după modelul care a existat în Parlamentul precedent, dar Partidul Socialiștilor nu-și dorește acest lucru. Declarația aparține președintelui Igor Dodon, lider...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2019, ora: 09:37

Vladimir Voronin o sfătuiește pe Maia Sandu să nu aibă încredere în Dodon

Vladimir Voronin o sfătuiește pe Maia Sandu să nu aibă încredere în Dodon

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, îi recomandă Maiei Sandu să nu aibă încredere în Igor Dodon. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2019, ora: 09:30

FOTO /// Andrei Năstase – ironizat de internauți din cauza felului în care o privește pe Ivanka Trump

FOTO /// Andrei Năstase – ironizat de internauți din cauza felului în care o privește pe Ivanka Trump

Nastase are privirea aplecata, iar internautii n-au ezitat sa faca gluma la acest subiect. “Andrei, nu strange mana prea tare si ridica ochii in sus!”, “Domnu vice-ministru se holbeaza la t**ele doamnei Trump?”, “Ce face Andrei Nastase, cauta cu ochii daca are...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2019, ora: 09:17

Mercedes, revoluție tehnologică: renunță la dezvoltarea motoarelor cu combustie internă și se concentrează pe electric

Mercedes, revoluție tehnologică: renunță la dezvoltarea motoarelor cu combustie internă și se concentrează pe electric

Șeful departamentului de dezvoltare al gigantului german Daimler a anunțat o decizie majoră: concernul auto abandonează investițiile în motoarele pe benzină și motorină și se concentrează pe dezvoltarea automobilelor electrice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2019, ora: 09:16

Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securităţii / Prima reacție - Nu mă apuc să dau cu pietre în judecători. Voi contesta decizia!

Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securităţii / Prima reacție - Nu mă apuc să dau cu pietre în judecători. Voi contesta decizia!

Curtea de Apel București a admis vineri acțiunea CNSAS și a constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa fostului președinte Traian Băsescu, potrivit deciziei instanței.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 21 Septembrie 2019, ora: 09:15

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 21 SEPTEMBRIE 2019. SĂGETĂTORII POT FI MARCAȚI DE O ÎNTÂLNIRE

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 21 SEPTEMBRIE 2019. SĂGETĂTORII POT FI MARCAȚI DE O ÎNTÂLNIRE

Horoscopul zilei de 21 septembrie 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 21 septembrie 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 21...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2019, ora: 08:19

Asigurată de a deveni primul șef al Parchetului european, magistrata Laura Codruţa Kovesi îşi ia revanşa după ani buni de luptă în România împotriva malversaţiunilor clasei politice, până în punctul de a deveni o obsesie a guvernului de la Bucureşti, scrie publicața franceză...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2019, ora: 07:56

DUPĂ CE I-A DAT ȚARA LUI DODON, Năstase S-A TREZIT? / „Dacă Primăria Chișinău va ajunge pe mâinile socialiștilor, atunci în capitală va fi dezastru”

DUPĂ CE I-A DAT ȚARA LUI DODON, Năstase S-A TREZIT? / „Dacă Primăria Chișinău va ajunge pe mâinile socialiștilor, atunci în capitală va fi dezastru”

Fostul deputat si ministrul MAI, Andrei Năstase, susține că dacă Primăria Chișinău va ajunge pe mâinile socialiștilor, atunci în capitală va fi dezastru. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 18:53

WineTech Moldova: WINET - un nou proiect în domeniul comerțului și cooperării din sectorul vinicol din regiunea Bazinului Mării Negre

WineTech Moldova: WINET - un nou proiect în domeniul comerțului și cooperării din sectorul vinicol din regiunea Bazinului Mării Negre

 WINET este primul proiect transfrontalier din regiunea Bazinului Mării Negre ce va cuprinde, inițial, trei țări: Moldova, România și Bulgaria. În cadrul acestui parteneriat vinicol, Republica Moldova este partener lider și implementator.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 13:04

Jurnalist britanic despre Aeroportul Chișinău: promisa dezoligarhizare să nu se transforme în „dodonizare”

Jurnalist britanic despre Aeroportul Chișinău: promisa dezoligarhizare să nu se transforme în „dodonizare”

Atacurile directe și mai voalate ale președintelui Igor Dodon și Guvernului de la Chișinău asupra companiei a preluat contractul de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău provoacă tot mai multe îngrijorări în mediul diplomatic, dar și în cel al...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:56

Cine este în realitate cetățeanul rus Alexander Rahr pe care presa lui Dodon îl laudă ca fiind un mare „expert german”

Cine este în realitate cetățeanul rus Alexander Rahr pe care presa lui Dodon îl laudă ca fiind un mare „expert german”

Alexander Rahr este unul dintre „picioarele de pod” ale propagandei ruse în Germania.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:36

opinie O nouă mișcare de opoziție împotriva dodonizării

O nouă mișcare de opoziție împotriva dodonizării

Scena politică de la Chișinău a fost marcată de plecarea lui Octavian Țîcu din fracțiunea Dreptate și Adevăr. Modul în care s-a produs, declarațiile actorilor politici provocate de această plecare ne arată că a existat, și în continuare există, o tensiune mare...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:15

Dodonizme - Trebuie să avem relații foarte bune cu România ș Ucraina / Igor Nicolaevici n-a fost NICIODATĂ la București sau Kiev

Dodonizme - Trebuie să avem relații foarte bune cu România ș Ucraina / Igor Nicolaevici n-a fost NICIODATĂ la București sau Kiev

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a acordat un interviu în exclusivitate RFI România.

( ) Citeşte tot articolul

Economie 20 Septembrie 2019, ora: 12:11

“Suntem mult mai preocupaţi de Germania decât de Brexit.” Unda de șoc ce se propagă în întreaga Europă

“Suntem mult mai preocupaţi de Germania decât de Brexit.” Unda de șoc ce se propagă în întreaga Europă

Deşi Brexitul domină agenda în prezent, Franţa este preocupată mai mult de impactul încetinirii creşterii economice a Germaniei, principalul său partener comercial, conform unei analize publicate de Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 12:11

FLASH /// Nistor Grozavu a fost REȚINUT / Procurorii îl acuză de depășirea atribuțiilor de serviciu

FLASH /// Nistor Grozavu a fost REȚINUT / Procurorii îl acuză de depășirea atribuțiilor de serviciu

Fostul viceprimar al Capitalei Nistor Grozavu a fost reţinut în această dimineaţă. Informaţia a fost confirmată de şeful Procuraturii Municipale, Ştefan Şaptefraţi. Acesta a declarat că Grozavu este cercetat penal pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Septembrie 2019, ora: 10:57

Drumurile europene ale alianței ACUM-PSRM /// Un miliardar rus ar putea construi șoseaua de centură a Chișinăului

Drumurile europene ale alianței ACUM-PSRM /// Un miliardar rus ar putea construi șoseaua de centură a Chișinăului

Igor Bukato, președintele grupului de companii Vozrojdenie din Sankt Petersburg, Rusia ar fi să construiască oi șosea de centură în jurul Chișinăului, care ar corespunde tuturor standardelor internaționale, anunţă Preşedinţia Republicii Moldova.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)