Astăzi 20 Iulie 2019, Sâmbătă - Ultima actualizare la 19 Iulie 2019
Abonamente

Opinii & Editoriale 6 August 2017, ora 07:47    Din editia print

Marime Font

Axa Rogozin-Dodon va pregăti la Teheran, la ordinul lui Putin, o lovitură de stat împotriva viitorului R. Moldova

Ca un fel de Carlsson din celebrul film cu desene animate sovietic, caricaturalul președinte al Republicii Moldova a zburat, dar a promis că se va întoarce. 

Igor Dodon a anunțat că pleacă din Chișinău pentru 10 zile și că după ce va merge la Sfântul Munte Athos, va ajunge și la Teheran, la inaugurarea președintelui iranian Hassan Rohani, unde se va întâlni cu claxonul preferat al lui Vladimir Putin, Dmitri Olegovici Rogozin, ultimul reușind cu succes în ultimii ani să-l înlocuiască pe Vladimir Jirinovski pe post de clovn de uz extern cu pretenții de câine de pază al intereselor Rusiei în regiunea „vecinătății apropiate”.

Igor Dodon se duce la Teheran, într-o țară cu grave probleme în relația cu statele prietene Republicii Moldova, în special cu SUA, din cauza ambițiilor ei de a-și crea propria armă nucleară. Într-o manieră obsesivă, regimul dictatorial islamist de la Teheran contribuie la proliferarea amenințării nucleare în regiunea instabilă a Orientului Mijlociu, iar SUA încearcă, periodic, să îl oprească. Barack Obama aproape reușise, negociind cu succes un tratat internațional de denuclearizare cu Iranul, însă după plecarea sa de la Casa Albă, iranienii au reînceput cursa înarmărilor și, în ultimele luni, lansează într-o veselie noi modele de rachete.


De ce se duce trădătorul Dodon acolo este clar. El va primi de la Rogozin indicațiile transmise de Putin despre cum să pedepsească în parte pe fiecare inamic politic al lui Dodon de la Chișinău, indiferent că e vorba despre cei care împărtășesc viziuni prooccidentale și atât, sau despre unioniști. Rogozin îi va spune cum vrea stăpânul lui Dodon, Putin, ca Igor să se ocupe de noi.

Iar Igor va veni de la Teheran și, probabil, își va aduna miile de susținători despre care același Igor a pretins că l-au contactat în ziua de 28 iulie, când Rogozin n-a ajuns la Chișinău ca împreună cu Dodon și cu teroristul Krasnoselski să pângărească pe teritoriul Republicii Moldova memoria sutelor de luptători care i-au apărat dreptul să nu trăiască sub cizma moscovită în 1992, dar și, mult mai grav, memoria miilor de civili din stânga Nistrului, cetățeni ai republicii, masacrați fără milă de bandiții cazaci și de către militarii în termen ai armatei a 14-a a Rusiei, care, pentru noi, cei de la Chișinău, nu sunt cu nimic mai puțin bandiți decât pușcăriașii eliberați din închisori din toată Rusia și trimiși la Tiraspol și Tighina să-i ucidă pe moldoveni.

După ce Igor își va aduna susținătorii, el le va da acestora semnalul să vină la Chișinău și să-i învețe minte pe cei care nu vor să trăiască sub Kremlin, ci să își decidă în continuare prezentul și viitorul în spiritul Declarației de Independență a Republicii Moldova de pe 27 August 1991, în integralitatea ei. Adică să meargă spre civilizația occidentală din care facem parte prin destinul nostru.

Iar împotriva destinului Republicii Moldova, Igor nu se poate ridica. În pofida faptului că el este, acum, ocupantul a câteva birouri dintr-o clădire care se numește Reședința Prezidențială. Igor simte cum îi fuge pământul de sub picioare – cât timp el ne înjosea pe fiecare dintre noi prin prezența lui lipsită de vrednicie la Sfântul Munte Athos, centrul spiritual al tuturor creștinilor ortodocși, Guvernul Republicii Moldova l-a declarat persoană indezirabilă pe clovnul putinist și prietenul personal al lui Igor, Dmitrii Rogozin.

Igor l-a așteptat pe Rogozin la Chișinău, apoi a plecat la Athos ca să arate că el nu-i mai prejos decât Voronin. Prin tot ce face, Igor încearcă să-i copieze comportamentul lui Voronin, pentru că el crede că în acest fel moldovenii îi vor da voturile pe care i le-au dat lui Voronin. Din moment ce tot Chișinăul știe că Igor nu-i ajunge nici până la glezne lui Voronin în anumite calități indispensabile unui lider precum inteligența, simțul realității, simțul momentului potrivit, simțul a ce poți să spui și a ce e mai bine să nu spui, iar Igor știe că tot Chișinăul știe asta, Igor merge înainte cu disperare, încercând să-și păstreze scaunul.

Ultimele imagini văzute la Chișinău cu Igor manifestându-se în bisericile mănăstirilor de la Sfântul Munte Athos i-au convins pe cetățenii moldoveni că Igor și-a pierdut discernământul. Igor nu doar că servește interesele altui stat, după cum a spus Candu (adică servește interesele Rusiei – asta a spus de fapt președintele Parlamentului), dar el, aflându-se în funcția în care se află, devine un pericol pentru ordinea publică din republică.

Reamintesc tuturor că Igor le-a spus susținătorilor săi pe 28 iulie 2017, vinerea trecută, la briefingul ținut de la tribuna Președinției, să fie pregătiți și să vină la Chișinău când el o să le spună, ca să îi pună la punct pe toți cei care nu sunt de acord cu el.

ASTA ÎNSEAMNĂ CHEMARE LA VIOLENȚĂ ȘI LA REALIZAREA UNEI LOVITURI DE STAT ANTIMOLDOVENEȘTI ÎN REPUBLICA MOLDOVA.


Igor trebuie de urgență demis din postul pe care îl ocupă printr-un vot a 67 de deputați, două treimi, din Parlamentul Republicii Moldova, conform Constituției. Apoi Igor trebuie izolat de societate și internat, pe cheltuiala cetățenilor Republicii Moldova, într-o clinică de psihiatrie unde să fie supus forțat unui curs de reabilitare cu consiliere și medicație, urmând ca apoi o comisie specializată a Procuraturii Generale să constate că și-a restabilit discernământul și să fie judecat pentru înaltă trădare, urmând să stea la închisoare pe viață pentru că a pus și pune în pericol, prin acțiunile sale maniacale, viața și siguranța tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Apelul său de dinainte să plece la Athos permite autorităților Republicii Moldova să-l aresteze imediat cum pune piciorul pe pista de aterizare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Dacă alienatul Igor nu va fi demis de urgență prin procedură parlamentară LEGALĂ și nu va fi arestat și izolat de societate, autoritățile noastre, adică Parlamentul dominat de coaliția dintre Partidul Democrat și Partidul Popular European, și guvernul Partidului Democrat vor purta întreaga vină pentru violențele iminente pe care Igor, care a demonstrat întregii lumi că el nu raționează cu propriul lui creier, neputând să facă asta pentru că și-a pierdut facultățile logice ale minții, le va provoca în Chișinău la ordinul lui Putin transmis prin Rogozin.

Lui Putin și lui Rogozin le este totuna dacă la Chișinău vor muri sau vor fi răniți oameni în confruntările violente. Lor le este totuna că Dodon va da foc la casă la Chișinău, atâta timp cât această diversiune îi va permite unui alt sclav al lui Putin, cetățeanul rus născut în Siberia Krasnoselski, să intervină în criza iminentă de la Chișinău cu tot cu Grupul Operativ al Trupelor Ruse din cele cinci raioane de est ale noastre ocupate militar de Federația Rusă și să pecetluiască destinul european și occidental al Republicii Moldova pentru totdeauna.

Demiterea de urgență și arestarea lui Igor înseamnă supraviețuirea Republicii Moldova așa cum a fost creată ea pe 27 August 1991 și continuarea destinului nostru. Cel împotriva căruia, indiferent dacă va fi demis și arestat sau nu, Igor nu poate lupta și nu poate face nimic ca să-l oprească.

 

Un articol de: Dan Nicu Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 17:33

Deputata din partea Partidului Democrat, Otilia Drăguțanu, și-a depus mandatul de parlamentar. Anunțul a fost făcut ăe contul său de Facebook, în textul căruia soția fostului guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, afirmă că „eu nu sunt pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 16:33

FLASH /// Maia Sandu: UNIREA Moldovei și României POATE AVEA LOC

FLASH /// Maia Sandu: UNIREA Moldovei și României POATE AVEA LOC

Maia Sandu a subliniat faptul că nu partidele politice ar trebui să ia o decizie în ceea ce privește unirea Moldovei și României.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 16:26

Dodon s-a întâlnit cu un grup de deputați... RUȘI, EVIDENT!!!

Dodon s-a întâlnit cu un grup de deputați... RUȘI, EVIDENT!!!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu delegația Parlamentului rus, formată din adjunctul președintelui Dumei de Stat a FR, Olga Epifanova, și președintele comitetului Consiliului Federației pentru relații externe, Konstantin Kosacev.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 16:16

ULTIMA ORĂ /// USR și PLUS au decis: Dan Barna, candidat la prezidențiale. Cioloș, propunerea de premier

ULTIMA ORĂ /// USR și PLUS au decis: Dan Barna, candidat la prezidențiale. Cioloș, propunerea de premier

Dan Barna va fi candidatul USR-PLUS la prezidențiale, iar Dacian Cioloș este propunerea de premier, au stabilit vineri liderii celor două partide. Decizia urmează a fi validată și de forurile de conducere ale formațiunilor. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 15:10

RECORD. Iunie 2019, cea mai călduroasă lună iunie din ultimii 140 de ani

RECORD. Iunie 2019, cea mai călduroasă lună iunie din ultimii 140 de ani

Iunie 2019 a fost cea mai călduroasă lună iunie din ultimii 140 de ani, stabilind un record global, potrivit celui mai recent raport lunar din domeniul climatic dat joi publicităţii de Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din SUA, potrivit Reuters şi DPA.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 15:02

ULTIMA ORĂ / Cutremur de 5.3 grade în Grecia. Seismul s-a resimțit puternic și în București, oamenii ieșind pe străzi, panicați (19 iulie)

ULTIMA ORĂ / Cutremur de 5.3 grade în Grecia. Seismul s-a resimțit puternic și în București, oamenii ieșind pe străzi, panicați (19 iulie)

Un cutremur cu magnitudinea de 5.3 grade pe scara Richter a avut loc vineri în zona oraşului grec Atena, anunţă Centrul European de Geofizică. Seismul s-a resimțit puternic și în Capitala Greciei, fiind primul cutremur mai mare care lovește orașul din 1999 și până acum.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 14:05

Un incendiu puternic a avut loc în urmă cu puţin timp la un restaurant din Bucureşti. Oamenii din interior s-au evacuat rapid şi au ieşit fugind din clădire.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 14:02

Un cuplu din Sankt Petersburg, Rusia, întreţinea relaţii sexuale la fereastra unui apartament de la etajul 9, când nenorocirea s-a întâmplat – au căzut împreună, însă doar bărbatul a supravieţuit datorită femeii care i-a ameliorat impactul, scrie...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 13:52

Declarația Henley & Partners privind optimizarea Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție

Declarația Henley & Partners privind optimizarea Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție

După constituirea noului guvern al Republicii Moldova, oficiul de implementare a Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiții (MCBI) a purtat un dialog pozitiv cu noii miniștri. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 13:48

Interzicerea avortului poate avea consecințe grave asupra sănătăţii femeii

Interzicerea avortului poate avea consecințe grave asupra sănătăţii femeii

Femeile cărora li se refuză accesul la un avort sunt susceptibile de a dezvolta probleme de sănătate pe termen lung, sugerează o nouă cercetare. Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din California, a constatat că femeile ale căror cereri au fost respinse au raportat rate...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 12:47

ÎNCEPUTUL SFÂRȘITULUI pentru Dodon / Presa rusă dezvăluie că fratele președintelui are „afaceri” cu Chaika / Vor construi peste un MILION de metri pătrați de IMOBILE DE LUX

ÎNCEPUTUL SFÂRȘITULUI pentru Dodon / Presa rusă dezvăluie că fratele președintelui are „afaceri” cu Chaika /  Vor construi peste un MILION de metri pătrați de IMOBILE DE LUX Foto: Dodon și Chaika

Fratele mai mic al președintelui R. Moldova Igor Dodon, Alexandru Dodon, a devenit proprietarul a 15% din acțiunile companiei rusești ”Archpley Development”, a omului de afaceri și politicianului Igor Chaika, fiul Procurorului General al Rusiei, care este și președintele...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 12:10

Dorin Chirtoacă: Domnule Socor, nu vreți să va uitați în oglindă, poate Dvs. aduceți a fantomă care bântuie Moldova de vreo ultimii 20 de ani?

Ati uitat cum l-ati ridicat in slavi pe Voronin, de ne apuca greata, si va inchinati lui ca la sfintele moaste, in timp ce noi luptam cu el si cu regimul lui?

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 11:53

Conceptul se “narațiune/narațiuni” vine de multe ori în contextul eforturilor de dezinformare pro-Kremlin.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 11:39

Parlamentul a votat astăzi în două lecturi proiectul de modificare a Legii cu privire la asigurări, care permite brokerilor de asigurare și agenților de asigurări să revină în circuitul distribuirii produselor obligatorii RCA și Cartea Verde, după ce au fost excluși din...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 11:28

Un băiețel de 11 ani a fost mușcat zilele trecute de un maidanez, în Stăuceni. Copilul a fost internat în spital, cu halucinații și febră, însă nu a supraviețuit.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 11:22

Poliamoria este practica, starea sau capacitatea de a avea, în același timp, mai multe relații de iubire sexuale în care toți partenerii sunt în cunoștință de cauză și își exprimă acceptul. Iar fiica de 18 ani a actorilor Will Smith și Jada Pinket-Smith nu este...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 10:59

I s-a umflat fata in ultimul hal si arata ca un monstru! Bărbatul de 56 de ani al cărui cap este la un pas să explodeze la propriu / FOTO

I s-a umflat fata in ultimul hal si arata ca un monstru! Bărbatul de 56 de ani al cărui cap este la un pas să explodeze la propriu / FOTO

Totul la inceput parea sa fie o banala sinuzita, insa acum s-a transformat intr-un calvar de nedescris.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 10:43

FLASH / Un nou partid politic își anunță lansarea

FLASH / Un nou partid politic își anunță lansarea

 Partidul Politic "APEL" invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Lansarea Partidului Politic APEL”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 10:39

Descinderi la „Poşta Moldovei” şi Serviciul Vamal

Descinderi la „Poşta Moldovei” şi Serviciul Vamal

Descinderi ale grupului de urmărire penală în cadrul unei cauze penale, iniţiate pe faptul schemelor de contrabandă cu diferite produse şi mărfuri. Operațiunea se desfășoară la „Poşta Moldovei” şi Serviciul Vamal

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 10:35

Fracțiunile PDM și ACUM Platforma DA au noi lideri

Fracțiunile PDM și ACUM Platforma DA au noi lideri

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) și fracțiunea „ACUM Platformei Demnitate și Adevăr” în Parlament și-au ales conducători noi.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 09:45

APEL DISPERAT /// MOLDOVA MAI AȘTEAPTĂ! Autostrada A8 MAI AȘTEAPTĂ! Anul 2019 e ratat! Că și anul 2018!

APEL DISPERAT /// MOLDOVA MAI AȘTEAPTĂ!  Autostrada A8 MAI AȘTEAPTĂ!  Anul 2019 e ratat! Că și anul 2018!

Conform unui document OFICIAL al MT (prezentat la CM POIM în iulie 2019) din lista proiectelor majore ce vor fi transmise la CE în 2019 fac parte: 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iulie 2019, ora: 09:32

După ce a elogiat monstruoasa coaliție Roșca-Voronin, Vladimir Socor îl laudă pe Dodon și-l îndeamnă să meargă la Bruxelles, Berlin și Washington

După ce a elogiat monstruoasa coaliție Roșca-Voronin, Vladimir Socor îl laudă pe Dodon și-l îndeamnă să meargă la Bruxelles, Berlin și Washington

„Analistul internațional” îi consideră pe Usatîi și Chirtoacă politicieni ratați dar îl laudă pe Igor Dodon. 

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)