Astăzi 12 August 2020, Miercuri - Ultima actualizare la 11 August 2020
Abonamente

Opinii & Editoriale 6 August 2017, ora 07:47    Din editia print

Marime Font

Axa Rogozin-Dodon va pregăti la Teheran, la ordinul lui Putin, o lovitură de stat împotriva viitorului R. Moldova

Ca un fel de Carlsson din celebrul film cu desene animate sovietic, caricaturalul președinte al Republicii Moldova a zburat, dar a promis că se va întoarce. 

Igor Dodon a anunțat că pleacă din Chișinău pentru 10 zile și că după ce va merge la Sfântul Munte Athos, va ajunge și la Teheran, la inaugurarea președintelui iranian Hassan Rohani, unde se va întâlni cu claxonul preferat al lui Vladimir Putin, Dmitri Olegovici Rogozin, ultimul reușind cu succes în ultimii ani să-l înlocuiască pe Vladimir Jirinovski pe post de clovn de uz extern cu pretenții de câine de pază al intereselor Rusiei în regiunea „vecinătății apropiate”.

Igor Dodon se duce la Teheran, într-o țară cu grave probleme în relația cu statele prietene Republicii Moldova, în special cu SUA, din cauza ambițiilor ei de a-și crea propria armă nucleară. Într-o manieră obsesivă, regimul dictatorial islamist de la Teheran contribuie la proliferarea amenințării nucleare în regiunea instabilă a Orientului Mijlociu, iar SUA încearcă, periodic, să îl oprească. Barack Obama aproape reușise, negociind cu succes un tratat internațional de denuclearizare cu Iranul, însă după plecarea sa de la Casa Albă, iranienii au reînceput cursa înarmărilor și, în ultimele luni, lansează într-o veselie noi modele de rachete.

Loading...


De ce se duce trădătorul Dodon acolo este clar. El va primi de la Rogozin indicațiile transmise de Putin despre cum să pedepsească în parte pe fiecare inamic politic al lui Dodon de la Chișinău, indiferent că e vorba despre cei care împărtășesc viziuni prooccidentale și atât, sau despre unioniști. Rogozin îi va spune cum vrea stăpânul lui Dodon, Putin, ca Igor să se ocupe de noi.

Iar Igor va veni de la Teheran și, probabil, își va aduna miile de susținători despre care același Igor a pretins că l-au contactat în ziua de 28 iulie, când Rogozin n-a ajuns la Chișinău ca împreună cu Dodon și cu teroristul Krasnoselski să pângărească pe teritoriul Republicii Moldova memoria sutelor de luptători care i-au apărat dreptul să nu trăiască sub cizma moscovită în 1992, dar și, mult mai grav, memoria miilor de civili din stânga Nistrului, cetățeni ai republicii, masacrați fără milă de bandiții cazaci și de către militarii în termen ai armatei a 14-a a Rusiei, care, pentru noi, cei de la Chișinău, nu sunt cu nimic mai puțin bandiți decât pușcăriașii eliberați din închisori din toată Rusia și trimiși la Tiraspol și Tighina să-i ucidă pe moldoveni.

După ce Igor își va aduna susținătorii, el le va da acestora semnalul să vină la Chișinău și să-i învețe minte pe cei care nu vor să trăiască sub Kremlin, ci să își decidă în continuare prezentul și viitorul în spiritul Declarației de Independență a Republicii Moldova de pe 27 August 1991, în integralitatea ei. Adică să meargă spre civilizația occidentală din care facem parte prin destinul nostru.

Iar împotriva destinului Republicii Moldova, Igor nu se poate ridica. În pofida faptului că el este, acum, ocupantul a câteva birouri dintr-o clădire care se numește Reședința Prezidențială. Igor simte cum îi fuge pământul de sub picioare – cât timp el ne înjosea pe fiecare dintre noi prin prezența lui lipsită de vrednicie la Sfântul Munte Athos, centrul spiritual al tuturor creștinilor ortodocși, Guvernul Republicii Moldova l-a declarat persoană indezirabilă pe clovnul putinist și prietenul personal al lui Igor, Dmitrii Rogozin.

Igor l-a așteptat pe Rogozin la Chișinău, apoi a plecat la Athos ca să arate că el nu-i mai prejos decât Voronin. Prin tot ce face, Igor încearcă să-i copieze comportamentul lui Voronin, pentru că el crede că în acest fel moldovenii îi vor da voturile pe care i le-au dat lui Voronin. Din moment ce tot Chișinăul știe că Igor nu-i ajunge nici până la glezne lui Voronin în anumite calități indispensabile unui lider precum inteligența, simțul realității, simțul momentului potrivit, simțul a ce poți să spui și a ce e mai bine să nu spui, iar Igor știe că tot Chișinăul știe asta, Igor merge înainte cu disperare, încercând să-și păstreze scaunul.

Ultimele imagini văzute la Chișinău cu Igor manifestându-se în bisericile mănăstirilor de la Sfântul Munte Athos i-au convins pe cetățenii moldoveni că Igor și-a pierdut discernământul. Igor nu doar că servește interesele altui stat, după cum a spus Candu (adică servește interesele Rusiei – asta a spus de fapt președintele Parlamentului), dar el, aflându-se în funcția în care se află, devine un pericol pentru ordinea publică din republică.

Reamintesc tuturor că Igor le-a spus susținătorilor săi pe 28 iulie 2017, vinerea trecută, la briefingul ținut de la tribuna Președinției, să fie pregătiți și să vină la Chișinău când el o să le spună, ca să îi pună la punct pe toți cei care nu sunt de acord cu el.

ASTA ÎNSEAMNĂ CHEMARE LA VIOLENȚĂ ȘI LA REALIZAREA UNEI LOVITURI DE STAT ANTIMOLDOVENEȘTI ÎN REPUBLICA MOLDOVA.


Igor trebuie de urgență demis din postul pe care îl ocupă printr-un vot a 67 de deputați, două treimi, din Parlamentul Republicii Moldova, conform Constituției. Apoi Igor trebuie izolat de societate și internat, pe cheltuiala cetățenilor Republicii Moldova, într-o clinică de psihiatrie unde să fie supus forțat unui curs de reabilitare cu consiliere și medicație, urmând ca apoi o comisie specializată a Procuraturii Generale să constate că și-a restabilit discernământul și să fie judecat pentru înaltă trădare, urmând să stea la închisoare pe viață pentru că a pus și pune în pericol, prin acțiunile sale maniacale, viața și siguranța tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Apelul său de dinainte să plece la Athos permite autorităților Republicii Moldova să-l aresteze imediat cum pune piciorul pe pista de aterizare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Dacă alienatul Igor nu va fi demis de urgență prin procedură parlamentară LEGALĂ și nu va fi arestat și izolat de societate, autoritățile noastre, adică Parlamentul dominat de coaliția dintre Partidul Democrat și Partidul Popular European, și guvernul Partidului Democrat vor purta întreaga vină pentru violențele iminente pe care Igor, care a demonstrat întregii lumi că el nu raționează cu propriul lui creier, neputând să facă asta pentru că și-a pierdut facultățile logice ale minții, le va provoca în Chișinău la ordinul lui Putin transmis prin Rogozin.

Lui Putin și lui Rogozin le este totuna dacă la Chișinău vor muri sau vor fi răniți oameni în confruntările violente. Lor le este totuna că Dodon va da foc la casă la Chișinău, atâta timp cât această diversiune îi va permite unui alt sclav al lui Putin, cetățeanul rus născut în Siberia Krasnoselski, să intervină în criza iminentă de la Chișinău cu tot cu Grupul Operativ al Trupelor Ruse din cele cinci raioane de est ale noastre ocupate militar de Federația Rusă și să pecetluiască destinul european și occidental al Republicii Moldova pentru totdeauna.

Demiterea de urgență și arestarea lui Igor înseamnă supraviețuirea Republicii Moldova așa cum a fost creată ea pe 27 August 1991 și continuarea destinului nostru. Cel împotriva căruia, indiferent dacă va fi demis și arestat sau nu, Igor nu poate lupta și nu poate face nimic ca să-l oprească.

 

Un articol de: Dan Nicu Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 11 August 2020, ora: 15:47

Presa italiană: „Moldovenii pătrund şi traversează Spaţiul Schengen fără să stea în carantină şi merg la Roma, Milano, Padova, Treviso şi Belluno şi îi infectează pe italieni”

Presa italiană: „Moldovenii pătrund şi traversează Spaţiul Schengen fără să stea în carantină şi merg la Roma, Milano, Padova, Treviso şi Belluno şi îi infectează pe italieni”

„România infectează Italia cu basarabeni”, acesta este mesajul mai multor ziare importante din Italia, care au publicat, la începutul lunii august curent, mai multe articole despre corupția de la frontiera moldo-română, unde cetățenii R. Moldova ar fi lăsați...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 August 2020, ora: 14:48

SCANDALOS. Mesajul Svetlanei Tikhanovskaya pare a fi făcut SUB AMENINȚĂRI: „Nu vreau sânge și violență.”

SCANDALOS. Mesajul Svetlanei Tikhanovskaya pare a fi făcut SUB AMENINȚĂRI: „Nu vreau sânge și violență.” Foto: simbol

Lidera opoziției din Belarus, Svetlana Tikhanovskaya, a înregistrat un mesaj video în care a cerut susținătorilor să oprească protestele din mai multe orașe din țară.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 11 August 2020, ora: 14:05

Putin anunță că una dintre fiicele sale s-a VACCINAT / Declarații - Rusia a dezvoltat „primul” vaccin contra coronavirusului.

Putin anunță că una dintre fiicele sale s-a VACCINAT / Declarații - Rusia a dezvoltat „primul” vaccin contra coronavirusului.

Rusia a dezvoltat "primul" vaccin contra coronavirusului, a afirmat, marţi, preşedintele rus Vladimir Putin, într-o videoconferinţă cu membrii Guvernului, retransmisă la televiziune, notează AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 11 August 2020, ora: 13:33

PROTEST în fața Ambasadei Republicii Belarus la Chișinău

PROTEST în fața Ambasadei Republicii Belarus la Chișinău

Mai mulți tineri din Platforma DA și din Partidul Acțiune și Solidaritate au pichetat, ieri, Ambasada Republicii Belarus de la Chișinău, manifestând împotriva reprimării protestelor cu mii de oameni, în mare majoritate tineri, arestați la Minsk, Brest, Gomel și Grodno...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 August 2020, ora: 13:31

Haos în Chișinău după ce Primaria a blocat o stradă fără a oferi alternative șoferilor. Botanica şi Centru sunt paralizate

Haos în Chișinău după ce Primaria a blocat o stradă fără a oferi alternative șoferilor. Botanica şi Centru sunt paralizate

Mai mulți șoferi s-au plîns pe o rețea desocializare că nu pot ajunge la muncă din cauza traficului îngreunat.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 August 2020, ora: 11:18

FOTO.VIDEO /// Proteste nocturne în Belarus - Sângerosul dictator Lukașenko a trimis mascații să tragă în protestatari (+18)

FOTO.VIDEO /// Proteste nocturne în Belarus - Sângerosul dictator Lukașenko a trimis mascații să tragă în protestatari (+18)

Confruntarea dintre populația nemulțumită de rezultatul alegerilor și miliția lui Lukașenko a continuat și în noapte de 10 august.

( ) Citeşte tot articolul

Auto 11 August 2020, ora: 10:28

Hyundai vrea sa devină cel mai mare producător de mașini electrice din lume

Hyundai vrea sa devină cel mai mare producător de mașini electrice din lume

Grupul Hyundai-KIA a anuntat ca marca Hyundai sa devina una preponderent electrica.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 11 August 2020, ora: 09:27

Chicu și Dodon vor ca Republica Moldova să împrumute bani de la Banca Mondială

Chicu și Dodon vor ca Republica Moldova să împrumute bani de la Banca Mondială

Deputaţii PDM şi PSRM s-au întrunit, ieri-seara, la şedinţa coaliţiei de guvernare, cu participarea Premierului şi Preşedintelui ţării,.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 August 2020, ora: 09:04

Belarus: nimic nu va mai fi la fel în această țară (Le Monde)

Belarus: nimic nu va mai fi la fel în această țară (Le Monde)

Ultimul dictator din Europa și-a anunțat victoria la alegerile prezidențiale de duminică, 9 august. Deoarece mii de manifestanți din Belarus contestă rezultatul electoral, UE trebuie să facă totul pentru a ajuta societatea civilă să își decidă destinul .

( ) Citeşte tot articolul

Chișinău 11 August 2020, ora: 08:32

OASIS APARTMENTS - FINALIZAREA FAȚADEI PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

OASIS APARTMENTS - FINALIZAREA FAȚADEI PE ULTIMA SUTĂ DE METRI

Dezvoltatorul Complexului Oasis Apartments anunță finalizarea fațadei! Anunțul a fost făcut într-un filmuleț pe facebook. Din imagini puteți observa finisajele exclusiviste, dar și terasele din sticlă. Lucrările executate impecabil sunt un nou motiv de mândrie pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Externe 11 August 2020, ora: 08:04

VIDEO: Incident armat lângă Casa Albă: Donald Trump a părăsit brusc conferinţa de presă

VIDEO: Incident armat lângă Casa Albă: Donald Trump a părăsit brusc conferinţa de presă

 Un incident armat lângă Casa Albă l-a făcut pe preşedintele Statelor Unite Donald Trump să părăsească brusc conferinţa de presă la doar trei minute după ce o începuse luni, relatează marţi dpa, citată de Agerpres.

( ) Citeşte tot articolul

Economie 11 August 2020, ora: 07:34

Belarus, o ţară săracă şi mică condusă de un dictator la care UE nu poate rămâne indiferentă: ce se întâmplă acolo are impact asupra geopoliticii locale, puterii din Rusia şi importurilor de petrol şi gaze naturale

Belarus, o ţară săracă şi mică condusă de un dictator la care UE nu poate rămâne indiferentă: ce se întâmplă acolo are impact asupra geopoliticii locale, puterii din Rusia şi importurilor de petrol şi gaze naturale Foto: simbol

Pandemia şi alegerile prezidenţiale din Bielorusia au reamintit europenilor că această ţară există. Dincolo de amu­za­mentul provocat de remarcile preşedin­telui reales Aleksandr Lukaşenko, ultimul dictator al Europei, despre coronavirus, cum că acesta poate fi ţinut la...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 August 2020, ora: 07:32

Statele Unite sunt profund îngrijorate de modul în care s-au desfăşurat alegerile din Belarus, ”care nu au fost libere şi corecte”, a declarat secretarul de Stat american Mike Pompeo

Statele Unite sunt profund îngrijorate de modul în care s-au desfăşurat alegerile din Belarus, ”care nu au fost libere şi corecte”, a declarat secretarul de Stat american Mike Pompeo

Statele Unite sunt profund îngrijorate de modul în care s-au desfăşurat alegerile din Belarus, ”care nu au fost libere şi corecte”, a declarat secretarul de Stat american Mike Pompeo, în timp ce ciocnirile dintre poliţie şi protestatari au continuat luni, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 11 August 2020, ora: 04:42

Iohannis a promulgat legea! Se schimbă buletinele de identitate. Ce se întâmplă dacă refuzi

Iohannis a promulgat legea! Se schimbă buletinele de identitate. Ce se întâmplă dacă refuzi

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români. Această lege introduce de asemenea și posibilitatea eliberării unei cărți de identitate simplă sau cărți electronice de identitate pentru copiii sub 14 ani...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 11 August 2020, ora: 02:48

De ce ar trebui să bei apă cu lămâie. 11 beneficii de care nu știai

De ce ar trebui să bei apă cu lămâie. 11 beneficii de care nu știai

 Ați auzit, desigur, de minunile pe care le face in corpul tau “banala” apa cu lamaie. Dincolo de faptul ca te hidratezi, adaugand totodata savoare paharului cu apa, apa cu lamaie are multiple beneficii asupra organismului vostru.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 11 August 2020, ora: 01:39

De ce a renunțat Rusia la Crimeea acum 60 de ani?

De ce a renunțat Rusia la Crimeea acum 60 de ani?

Peninsula Crimeea a făcut parte din Rusia începând cu anul 1783, când imperiul țarist o anexează în urma înfrângerii forțelor otomane, până în 1954, când guvernul sovietic decide transferarea Crimeii de sub autoritatea Republicii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 11 August 2020, ora: 00:57

opinie Sever Voinescu: Despre următoarea dictatură

Sever Voinescu: Despre următoarea dictatură

 Poate că am văzut (prea) multe, poate că am citit și ce nu trebuie la viața mea, poate că am îmbătrînit, poate că mi s-a tocit simțul civic, dar nu mai pot să mă inflamez de cîte ori țipă strada sau Facebook-ul că vine dictatura. Țipau cînd cu...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)