Bună Dimineața

Azi mă simt şi eu mai aproape de Europa

În acest context autorităţile ne anunţă că „pe traseele pe unde vor trece delegaţiile, Poliţia va interzice comerţul stradal şi cel din trecerile subterane şi va evacua unităţile de transport abandonate sau parcate neregulamentar”.

Acum simt şi eu apropierea de UE. Pot, dar numai pe traseele pe unde vor trece delegaţiile, să mă plimb liniştită pe trotuar, fără să-mi fie frică că mă calcă vreun crescător de roşii cu Porsche-ul său, fără să mă tragă cineva de mânecă să mă-ntrebe dacă vreau mere, varză ori trei ciorapi la 10 lei. Pot să simt şi eu, dar numai pe traseele pe unde vor trece delegaţiile, că sunt într-un oraş european în care regulile de circulaţie există, iar poliţia îşi face treaba. Pot şi eu să merg pe un drum normal, fără gropi, dar numai pe traseele pe unde vor trece delegaţiile. Noroc cu delegaţiile internaţionale… că se mai repară câte un drum, se mai face ordine în centrul capitalei, se mai evacuează rablele pe care unii le-au transformat în gherete, că de… avem puţine buticuri în oraş.

Domnule prim-ministru, trimiteţi o delegaţie şi în satul mamei mele, poate măcar acum s-o găsi cineva să repare drumul, că săracii şoferi mai au un pic şi le intră la oameni în curţi, încercând să evite gropile. Şi în satul vecin, unde gunoaiele „cresc” în pomi din cauza unei gunoişti neautorizate e nevoie de o delegaţie, şi în satul vecin al satului vecin – la fel. Trimiteţi câte o delegaţie în fiecare sat din Moldova, poate, în sfârşit, vom simţi şi noi că trăim într-o ţară ca afară, vorba cântecului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *