Social

Băiatul de 13 ani a decedat din cauza traumării plămânilor provocată de medic

Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii Andrei Usatâi. "Medicul anesteziolog a fost suspendat din funcţie. Băiatul a decedat după ce plămânii au fost traumaţi în timpul ventilării artificiale şi inducerea anesteziei", a explicat ministrul.

"A fost utilizată o doză mai mare de medicament. Aceasta este eroarea", a menţionat profesorul Andrei Cojocaru, membru al Comisiei de anchetare a cazului.

Medicul, care se face vinovat de moartea copilului, ar fi provocat cu cinci ani în urmă decesul unul altui micuţ de doar trei ani. Ministrul însă, nu a oferit detali despre acest caz.

Părinţii băiatului, soţii Duţă, au fost şi eu prezenţi în momentul anunţării rezultatelor. “Inima de mamă niciodată nu minte. Din momentul când am văzut că nu se mai scoală, am ştiut că n-au ţinut cont de greutate şi i-au administrat o supradoză de anestezic”, a declarat pentru presă mama băiatului. Deşi nu credeau că li se va face vreodată dreptate, soţii Duţă spun că nu vor mai pot avea încredere în medici. Soţii au mai declarat că au aflat de la personalul spitalului că anul trecut în acelaşi spital au avut loc două cazuri similare, lucru încă neconfirmat de Ministerul Sănătăţii.

Amintim că un băiat de 13 ani a decedat pe masa de operaţii a spitatului "Emilian Coţaga" după ce a suferit un şoc anafilactic.

Timpul.md (N.G., I.P.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *