Sport

Baltenii au mai rupt o data coarnele Zimbrului

Ultima etapa din anul curent nu a consfintit finalul anului fotbalistic 2009 in republica noastra. Duminica, pe stadioanele din diferite localitati s-au disputat trei meciuri contand pentru sferturile de finala ale Cupei R. Moldova si o partida-restanta din etapa optimilor de finala.

Cel mai interesant duel din aceasta zi s-a consumat la Balti intre Olimpia si Zimbru, doua echipe care nu au o evolutie stabila in actualul sezon, dar abordeaza cu mult sarg acest turneu, dorind sa acceada in cupele europene intercluburi. Acum o luna, jucatorii din nordul R. Moldova destramase in deplasare adversara, intr-un meci de campionat, iata de ce „galben-verzii” au mers la Balti cu setea de revansa. Deja in primul minut al partidei de duminica, Ion Demerji reuseste sa aduca oaspetii in avantaj. Dar acesta a fost primul si ultimul gol al „zimbrilor”. Baltenii Gheorghe Ovseanicov, Anatol Cheltuiala si Mihail Paseciniuc au inscris cate un gol in poarta lui Anatol Chirinciuc si, practic, au perfectat calificarea Olimpiei in semifinale, invingand cu scorul de 3-1.

O alta formatie aflata cu un pas in penultima faza a turneului este Iskra-Stal Rabnita, care a evoluat pe stadionul din Tighina contra echipei locale Dinamo. Eroul meciului a fost Roman Svetlicinii care si-a trecut o dubla in cont, stabilind scorul final de 2-0. Unica partida incheiata duminica fara goluri a avut loc intre formatia FC Tiraspol si vicecampioana R. Moldova, Dacia Chisinau. In aceste conditii, soarta celei de-a treia semifinaliste se va decide in returul etapei, care se va disputa sambata.
Tot duminica s-a desfasurat si meciul restanta din optimile competitiei, care a confruntat la Tiraspol formatiile Sheriff si CSCA-Rapid. Campioana in exercitiu a dominat totalmente meciul, impunandu-se cu 5-0, prin golurile inscrise de Franca, Corneencov (de doua ori), Balima si Suvorov.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *