Bălti

Bălţiul şi Comratul s-au împrietenit

Ceremonia de semnare a documentului a avut loc la Bălţi, după ce la 21 august, de ziua oraşului Comrat, reprezentanţi ai autorităţilor bălţene au semnat cu Comratul, alături de cei din administraţia de la Tiraspol, un protocol de intenţie în acest sens.Documentul semnat prevede stabilirea unor relaţii de cooperare directă pe multiple planuri dintre oraşele Bălţi şi Comrat.

Primarul de Comrat, Nicolae Dudoglo a spus că este semnificativ faptul că Bălţiul, numit „capitala de nord”, şi Comratul – considerat în ultima vreme „capitala de sud” – au semnat acest acord.

La rândul său, primarul de Bălţi Vasili Panciuk, aflând că stema Comratului reprezintă un cal (foto), a spus glumind că „vom înhăma la atelaj doi cai”, pentru că şi pe stema Bălţiului este reprezentat un cal.

Reprezentanţii celor două oraşe au făcut schimb de cadouri. Printre cele oferite de primarul Dodoglo s-a numărat un tablou cu imaginea unei catedrale din Comrat, un ceas pe suportul unui cal, chipiuri şi tricouri cu însemnele organizaţiei „Novaya Găgăuzia” („Găgăuzia nouă”) al cărui preşedinte este Nicolae Dudoglo. Este de menţionat că organizaţia respectivă, constituită la începutul acestui an, pledează, printre altele, pentru federalizarea R. Moldova şi „unificarea teritoriilor găgăuze” din sudul ţării.

Bălţiul şi Tiraspolul sunt singurele localităţi din R. Moldova cu care Comratul a încheiat Acorduri de prietenie şi cooperare.

Sursa: DECA-press

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *