Actualitate

Bănăruc face precizări în legătură cu stenograma apărută

Bănăruc susţine că în toamna anului 2012 a recepţionat un plic, în care era un stick cu imagini video în care doi presupuşi angajaţi ai Inspectoratului Fiscal Principal de Stat estorchează mită de la un agent economic. ‘L-am contactat imediat pe şeful IFPS, Nicolae Vicol, şi i-am pus la dispoziţie aceste imagini ca să ia măsurile ce se impun", scrie secretarul general adjunct într-o declaraţie pentru presă, citată de Info-Prim Neo.

"Acest caz simplu la prima vedere, cel puţin prin prisma acţiunilor mele, care au fost perfect legale şi corecte din punct de vedere moral, a servit ulterior drept motiv pentru percheziţiile în biroul meu de serviciu, dar şi pentru audierea mea la Centrul Naţional Anticorupţie, unde am povestit exact acest caz", notează Eduard Bănăruc.

Secretarul general adjunct al Guvernului susţine că publicarea ulterioară în presă a stenogramei discuţiei l-a convins că, de fapt, acest caz a fost folosit pentru denigrarea sa şi a echipei din care face parte. "Îmi exprim indignarea că o acţiune perfect legală a mea şi care a avut drept scop sancţionarea a doi funcţionari corupţi a fost utilizată în cel mai murdar şi josnic mod pentru a mă compromite", subliniază Eduard Bănăruc. Oficialul face apel către mass-media să nu se lase antrenată în jocuri politice.
 
IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *