Finanţe

Banca Mondială va acorda 80 milioane de dolari pentru reabilitarea drumurilor locale

Grupul de negociatori a fost format din reprezentanți ai Ministerului Transportului și Infrastructurii Drumurilor, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerului Finanțelor și ai Cancelariei De Stat a Republicii Moldova. Șeful grupului de negociatori a fost viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vitalie Rapcea.

Proiectul este format din două componentete: componenta de finanțare, care este constituită dintr-un Acord de finanțare între Guvernul Republicii Moldova și Asociația Internațională de Dezvoltare (IDA), și componenta de credit, care este constituită dintr-un Acord de credit dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (IBRD), ambele fiind organisme parte ale Băncii Mondiale.
În urma negocierilor s-a stabilit că Banca Mondială va acorda Guvernul Republicii Moldova un credit în valoare de 80 de milioane de dolari pe un termen de 5 ani, cu dobândă de 0,5 % per an pentru Acordul de finanțare și respectiv 0,25 % per an pentru Acordul de credit.

Resursele financiare sunt destinate pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a aproximativ 300 de kilometri de drumuri locale, pentru asigurarea accesibilitatății instituțiilor de învățământ și ale celor medicale, prin infrastructura rutieră sigură și durabilă.
După semnarea Acordului, acesta urmează a fi supus procedurii de ratificare de către Parlamentul Republicii Moldova.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *