Economie

Banca Naţională a Moldovei pune în circulaţie şase monede noi

Două dintre acestea completează seria „Personalităţi” şi sunt consacrate celei de-a 75-a aniversări de la naşterea distinsului poet, prozator, dramaturg şi publicist Dumitru Matcovschi, precum şi celebrării a o sută de ani de la naşterea Tamarei Ciobanu, una dintre cele mai populare cântăreţe din a doua jumătate a secolului XX.

Monedele sunt bătute din argint de calitate proof, caracteristică pentru întreaga colecție, au valoarea nominală de 100 și, respectiv, 50 de lei, tirajul – 1000 și, respectiv, 500 de exemplare, greutatea și diametrul fiind la ambele aceleași – 13g și 28 mm.

Seria „Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău este continuată prin două piese din aur și argint, dedicate cărturarului, traducătorului, călătorului, geografului și diplomatului moldovean din secolul XVII-lea, Nicolae Milescu Spătarul. Prima are valoarea nominală de 100 de lei, greutatea 7,8 g, diametrul 24 mm și tirajul 300 exemplare. Cealaltă este de 50 de lei, cu o greutate de 13 g, diametrul 28 mm și tirajul 500 bucăți.

Emisiunea curentă suplimentează cu două monede comemorative și seria „Cartea Roşie a Republicii Moldova”. Acestea reprezintă specia de păsări țigănușul și specia de plante bujorul-de-pădure, aflate pe cale de dispariție. Ambele monede au caracteristici identice, sunt confecționate din argint, au valoarea nominală de 50 de lei, greutatea – 16,5 g, diametrul 30 mm și tirajul – 500 de piese.

Monedele comemorative, ambalate în capsule de metacrilat transparent şi cutii de prezentare, sunt însoţite de certificate de autenticitate, redactate în limbile română şi engleză, pe care se găseşte semnătura guvernatorului BNM.

sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *