Eveniment

Banii alocati din buget nu ajung nici pentru crpitul drumurilor

In lipsa de bani, in 2010 nu sunt preconizate lucrari de reparatie capitala a drumurilor din capitala. Banii alocati din buget sunt pentru lucrari de reparatie curenta, dar nici asa nu sunt suficienti, a spus luni, 15 martie, in sedinta operativa de la primarie seful Directiei transport public si cai de comunicatie, Veaceslav ?arna.

„Volumul lucrarilor de reparatie curenta cuprinde aproape un milion de metri patrati. Cu un buget de numai 26 de milioane de lei, plus 30 de milioane alocate suplimentar, nu putem face fata”, a declarat Veaceslav ?arna.

Potrivit functionarului, numai pentru reparatia curenta a 600 de mii de metri patrati de drum, cat s-a crezut initial ca va fi nevoie de reparat, sunt necesare 184 de milioane de lei. „In afara de aceasta, e nevoie de curatat scurgerile pluviale si de reparat 3100 de metri patrati de drumuri unde au fost schimbate sau reparate retelele ingineresti”, a mentionat Veaceslav ?erna.

Primarul general, Dorin Chirtoaca, s-a aratat mai optimist si a spus ca toate incasarile suplimentare in buget vor fi orientate spre reparatia drumurilor. Totodata, edilul a cerut optimizarea tuturor cheltuielilor institutiilor bugetare si un control strict asupra finantarii acestora.

Sursa: Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *