Economie Mondială

Barack Obama: „UE are capacitatea de a rezolva criza zonei euro”

„Preşedintele consideră că europenii au capacitatea de a acţiona pentru a rezolva situaţia şi că au luat deja măsuri importante”, a declarat Carney în cursul cotidianului briefing de presă.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane a adăugat că „se menţin riscuri serioase şi nu încape îndoială că pieţele rămân sceptice în privinţa măsurilor luate până în prezent. Considerăm, deci, că trebuie luate şi alte măsuri”, a insistat Carney.

Pe de altă parte, el a indicat că în cursul consultărilor ce au loc cu regularitate cu partenerii săi europeni, Statele Unite au adus în discuţie lecţiile învăţate din experienţa americană a crizei.

Astfel, potrivit lui Carney, Washingtonul a discutat cu partenerii săi europeni despre hotărârile dificile luate de SUA, cum ar fi salvarea băncilor cu fonduri publice, decisă la sfârşitul lui 2008. Purtătorul de cuvânt a adăugat că responsabili de pe ambele maluri ale Atlanticului au discutat despre modul în care anumite lecţii învăţate în SUA ar putea fi aplicate în Europa.

(Moldpres)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *