Internațional

Bărbatul care a intrat înarmat în sediul Discovery, împuşcat mortal de poliţişti

 James Jay Lee a pătruns în sediul postului Discovery, de lângă Washington, şi a început să ameninţe cu un pistol. Se pare că a şi tras cel puţin un foc de armă. În clădire se aflau aproape 2.000 de oameni, inclusiv copiii de la o grădiniţă a personalului. Cei mai mulţi au fost evacuaţi, dar Lee a luat ostatici trei salariaţi ai postului.

Bărbatul le-a spus ziariştilor, prin telefon, că şi-a legat de corp explozibili pe care nu va ezita să-i detoneze. Presa şi-a amintit că el organizase, acum doi ani, o ciudată acţiune de protest tot la sediul Discovery. Lee plătise oameni fără adăpost ca să manifesteze şi aruncase în mulţime cu bancnote, strigând că banii nu erau altceva decât "gunoaie".

Manifestaţia din 2008 l-a trimis pe James Lee după gratii, pentru două săptămâni. El a continuat, însă, să critice, tot mai violent, postul Discovery care, în opinia sa, făcea doar rău planetei prin emisiunile sale. Lee milita, între altele, pentru reducerea populaţiei globului prin limitarea naşterilor. 

Discovery nu i-a acordat nicio atenţie şi astfel s-a ajuns la incidentul de ieri, încheiat tragic: un trăgător de elită al poliţiei a deschis focul când Lee şi-a îndreptat pistolul asupra unui ostatic.

Poliţia a precizat ulterior că Lee a murit. Experţii au verificat minuţios întreaga clădire, pentru a fi siguri că bărbatul nu ascunsese şi alţi explozivi în interior.

Sursa: Antena 3

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *