Sport

Barcelona, regina Europei!

Catalanii au trecut ca printre jaloane printre cele trei formatii engleze calificate in ultimele runde ale celei mai puternice competitii europene intercluburi de fotbal, si a intrat in posesia prestigiosului trofeu.

Barcelona – Manchester United 2-0 (1-0)

Marcatori: Eto’o (10), Messi (70)

 

Barcelona: V. Valdes – Puyol, Yaya Toure, Pique, Sylvinho – Xavi, Busquets, Iniesta (90+2, P. Rodriguez) – Messi – Eto’o, Henry (72, S. Keita).
Antrenor: Josep Guardiola

Manchester United: Van der Sar – O’Shea, Vidici, Rio Ferdinand, Evra – Park (66, Berbatov), Carrick, Anderson (46, Tevez), Rooney – Giggs (75, Scholes) – Cr. Ronaldo.
Antrenor: Sir Alex Ferguson

Stadion: „Olimpico” – Roma;
Spectatori: 65.000;
Arbitri: M. Busacca – M. Arnet, F. Buragina (toti din Elvetia).

Dintr-un centru mondial al culturii latine, miercuri seara, orasul Roma s-a transformat intr-un veritabil templu fotbalistic. Meciul decisiv al Ligii Campionilor Europeni la fotbal, editia 2008-2009, a opus, in opinia expertilor si al milioanelor de amator ai fotbalului, cele mai puternice echipe ale momentului de pe batranul continent, FC Barcelona si Manchester United. Printre cele 65000 de spectatori prezenti in tribunele Olimpico au fost numerosi suporteri divizati in tabere catalane si engleze, insa cu certitudine o doleanta comuna i-a unit – setea de a urmari un fotbal veritabil si spectaculos. Cotati cu sansa a doua, ibericii, confruntati cu mai multe probleme, au decis sa ia „taurul de coarne”, ca la renumita corida spaniola, chiar din primele minute ale meciului. Samuel Eto’o nu a avut rabdare si a deschis scorul in minutul 10, dupa ce a trecut printr-o aparare visatoare a britanicilor.

Acest inceput dramatic de meci a turnat plumb in picioarele jucatorilor lui sir Alex Ferguson, care au parut demoralizati dupa incasarea golului. Cristiano Ronaldo a jucat in nota lui obisnuita, adica excelent, dar a fost singur. Carlos Tevez si Berbatov, introdusi dupa pauza, au incercat sa revigoreze ofensiva britanica. Fara vreun efect insa. Barcelona a jucat rolul primei viori in aceasta gala de vis si a dublat avantajul pe tabela. Argentinianul Messi a aratat ca stie sa inscrie si cu capul, in minutul 70, cand a fructificat o centrare a lui Xavi. 2-0 si finala s-a sfarsit. Jucatorul meciului a fost desemnat Messi.

Festivalul golurilor nu s-a produs

Spectacolul a fost pe masura asteptarilor, nu insa pentru toti microbistii. Fermecati de show-urile din sferturi si din semifinalele Ligii, cei 65.000 de spectatori si sutele de milioane de telespectatori din toata lumea au asteptat goluri pe banda rulanta. Partida a fost insa, din punct de vedere spectacular, sub nivelul obisnuit al Ligii Campionilor. In aceste conditii, au pierdut, in special, miile de pariori sportive, care in pofida crizei financiare, au mizat bani buni pe o „ploaie” de goluri la Roma. Barcelona, care a castigat tot ce se putea castiga in acest sezon (titlul si Cupa Regelui), va intalni in Supercupa Europei echipa antrenata de Mircea Lucescu si moldoveanul Alexandru Spiridon, Sahtar Donetk. „Minerii” ucraineni sunt singurii care au reusit o victorie cu Barcelona in acest sezon al Ligii Campionilor pe „Nou Camp”. De fapt, dupa cucerirea Cupei UEFA, antrenorul Lucescu-senior si-a manifestat doleanta de a se intalni in Supercupa Europei anume cu FC Barcelona. Zis si facut.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *