Basarabia se trezește: Candidatul Dumitru Țîra din nou în vizorul presei românești

publicat în Actualitate pe 17 Octombrie 2019, 17:02

Pe data de 15 octombrie, Dumitru Țîra, candidat pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău a ținut o conferință de presă, în cadrul căreia a lansat imnul campaniei electorale 2019. 

Încă de la începutul campaniei, presa din România a urmărit cu interes campania electorală a lui Dumitru Țîra, au scris despre lansarea candidatului în campanie și declarațiile acestuia cu privire la tentativele lui Ion Ceban de a opri publicarea interviului său pentru ziarul „Komsomoliskaia Pravda”, și pe alte surse media online precum noi.md și point.md.

Și de această dată, imnul campaniei electorale a stârnit interesul presei din România, acest lucru fiind remarcat de mai multe surse precum romaniatv.net , national.ro, ziuanews.ro și e-politic.ro.

Conform national.ro, într-o conferință de presă ținută la Chișinău, Țîra și-a început discursul printr-un minut de reculegere, la adresa campaniei electorale, campanie pe care o consideră o farsă.

Țîra îndeamnă cetățenii să refuze un vot de compromis, între Ceban și Năstase. „Ne este servit votul de compromis între socialistul Ceban și deja veșnicul ex în toate funcțiile – Năstase, ambii niște delicvenți politici care încalcă legea electorală în fiecare zi. Și Ceban și Năstase, speră că noi nu vom avea alternative și ambii se comportă așa de parcă deja au câștigat alegerile: nu vin la dezbateri, stau pe bannere și așteaptă votul nostru de compromis, din 20 octombrie”, a menționat Dumitru Țîra.

Conform ziuanews.ro, imnului campaniei electorale 2019 descrie situația din capitală în perioada electorală și îndeamnă cetățenii să iasă la vot și să nu mai facă compromisuri între două rele.

„Țările Baltice s-au trezit primele. Georgia s-a trezit, Balcanii se trezesc deja, Ucraina s-a trezit, așa că a pornit o mișcare în toată Europa de Est. Să-l întrebăm pe domnul Zelenski și el o să ne spună, pentru că el nu este politician. E un om ca noi, care a vrut schimbare spre bine pentru țara lui”, a spus Dumitru Țîra.
„Schimbarea spre bine în Moldova este inevitabilă. Întrebarea rămâne când – fiecare dintre noi este gata să facă parte din această schimbare”.
„Vă îndemn să nu ne mai temem să votăm împotriva tuturor celor care nu ne reprezintă. Pe 20 octombrie, în buletinul de vot va fi această opțiune - VOT ÎMPOTRIVA TUTUROR", a declarat Dumitru Țîra.