Politică

Basescu, “iritat” de scandalul din Rusia

 Potrivit agentiei Interfax, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Andrei Nesterenko, a fost intrebat de presa despre o declaratie a lui Traian Basescu in care seful statului roman ar fi spus, in timpul unei conferinte de presa comune cu premierul moldovean Vlad Filat, la Iasi, ca "ocupatia rusa a Moldovei ii ameninta integritatea teritoriala".

"Se poate specula la nesfarsit pe tema «ocupatiei ruse» din motive propagandistice, chiar si asumand rolul de aparator al suveranitatii si integritatii teritoriale a Moldovei", a raspuns Nesterenko, citat de Interfax.

"Prin acest lucru, se poate vedea iritarea fata de scandalul in care este implicat un spion roman, care nu a reusit sa stranga informatii la Moscova in urma cu cateva zile", a adaugat oficialul rus, transmite MEDIAFAX.

"Daca se refera la prezenta fortei tactice ruse in Transnistria, care se afla acolo intr-o misiune de mentinere a pacii, forta a fost mobilizata in baza acordului privind reglementarea pasnica a conflictului armat din regiunea transnistreana a Republicii Moldova din 21 iulie 1992", a adaugat Nesterenko.

"Misiunea de mentinere a pacii are ca scop sa mentina stabilitatea in regiune, necesara pentru a rezolva problema", a precizat el, subliniind ca diferendul poate fi solutionat doar prin promovarea discutiilor in format cinci plus doi.

Potrivit site-ului Presedintiei Romaniei, presedintele Traian Basescu a fost intrebat, joi, daca "Romania are vreun interes in Transnistria". "Romania are interesul ca Republica Moldova sa isi redobandeasca integritatea teritoriala, iar interesul nostru este legat de lucrurile in care credem. Credem ca niciunui stat nu i se poate ocupa o parte din teritoriu", a raspuns seful statului roman, potrivit site-ului Presedintiei.

Sursa:9am

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *