Politică

Băsescu: „Maia Sandu a fost sabotată masiv”

Băsescu este de părere că Maia Sandu a pierdut alegerile prezidenţiale din Republica Moldova deoarece a fost sabotată „masiv de presa pro-rusă, lovită cu laşitate de biserica ortodoxă rusă, trădată de Partidul Democrat condus de Marian Lupu şi oligarhul Plahotniuc, cu votanţi aduşi organizat şi ilegal din Transnistria, lovită crunt de lipsa buletinelor de vot la secţiile de votare din Europa”.

„Dar scorul obţinut de Maia Sandu ne dă o certitudine, şi anume aceea că 48 la sută din populaţia Republicii Moldova este pro-europeană şi pro-România. Asta înseamnă că trebuie să continuăm politica de apropiere a moldovenilor de România, adică să continuăm a acorda anual cele 5.000 burse pentru tinerii moldoveni şi să accelerăm rezolvarea dosarelor de acordare a cetăţeniei române pentru cei care solicită acest lucru”, se mai arată în mesajul postat de Traian Băsescu.

Potrivit rezultatelor parțiale ale celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial, socialistul Igor Dodon a obținut 52,4% din voturile exprimate, în vreme ce liderul PAS Maia Sandu a obținut 47,6% din sufragii.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *