Actualitate

Băsescu, răspuns ferm către liderii găgăuzi: „Voi călca la Comrat!”

 În cadrul unei întrevederi de pe 10 decembrie ai liderilor PUN cu locuitorii din Bălți, ex-președintele României a declarat că va merge la Comrat pentru că Unirea este o soluție și pentru minorități, așa cum este acum în România.

„Zilele trecute am auzit o declarație a unui lider găgăuz, care spunea că niciodată Băsescu nu va călca la Comrat. Îl asigur că voi călca, foarte curând. Pentru că România dă soluții minorităților”, a spus ferm, Traian Băsescu.

Separatiștii de la Comrat au luat poziții ostile în legătură cu o posibilă vizită a ex-președintelui României, Traian Băsescu în UTA Găgăuzia. Ținând un discurs la un protest de duminica trecută de la Comrat, Ivan Burgudji, liderul mișcării separatiste Găgăuz Halkî a spus că găgăuzii nu vor admite ca picior de-al lui Băsescu să calce pe pământul Găgăuziei, pentru a face agitație pentru Unire. Astăzi, Burgudji ne-a explicat într-o convorbire telefonică cum o să-l împiedice pe Băsescu să promoveze Unirea în Găgăuzia.

„În Găgăuzia vrea să vină domnul Băsescu să facă agitație pentru ca noi să ne unim cu România. Eu cred că noi trebuie să facem tot posibilul ca niciun picior de-a lui să nu calce pe pământul Găgăuziei cu așa scopuri. Numai așa. Nu trebuie să mai fim atât de toleranți ca în casa noastră să-și șteargă cineva picioarele de noi. Aceasta nu trebuie să se întâmple. Cine suntem noi atunci?”, a declarat înflăcărat liderul separatist Ivan Burgudji.

De asemenea, amintim că pro-rușii din Bălți s-au mobilizat pentru a-l întâlni cu proteste pe Trăian Băsescu în cadrul vizitei de astăzi. În fotografiile primite de redacția DESCHIDE.MD se vede cum, în limba statalistă, membri ai gărzii tinere din PSRM și-au amintit de vremurile când, spun ei, la Tighina au fost împușcați 150 de oameni sau, probabil prezenți la fața locului, au văzut cum Ștefan cel Mare a aruncat „sărnici” peste București, pe care „l-a ars dublu”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *