Actualitate

Basescu, rock star in Moldova

Presedintele interimar, Mihai Ghimpu, este multumit de felul cum a fost organizata vizita lui Traian Basescu la Chisinau. „Chiar daca vizita a presupus o agenda incarcata, v-ati descurcat bine si ati dat dovada de profesionalism si responsabilitate in organizarea acestei vizite de nivel inalt”, a spus Ghimpu, ieri seara, la inceputul unei sedinte speciale la care au participat functionari din cadrul Aparatului Presedintiei si un sir de ministri.

Presedintele Romaniei a gasit o Moldova lipsita de troiene, a fost intampinat cu imn, cu colac si cu sare, si cu vorbe fierbinti. Primarul, Dorin Chirtoaca, i-a oferit un mandat lui Basescu pentru a reprezenta tara noastra pana la aderarea definitiva a R. Moldova la UE. Zeci de moldoveni l-au asteptat la monumentul lui Stefan, iar cativa din ei au plans de bucurie, scandand: „Traian Basescu, presedintele tuturor romanilor,”, „Va salutam cu dragoste si veneratie”.

Presedintele roman, la randul sau, le-a multumit oamenilor impartind autografe, facand poze cu ei si exclamand, spre finalul vizitei, „Aveti incredere in Romania!”.

Dupa plecarea lui Traian Basescu, Ghimpu a cerut sa se faca bilantul vizitei presedintelui roman la Chisinau. Concluziile bilantului l-au multumit pe Ghimpu si i-au permis sa traseze o serie de sarcini pentru ministrii moldoveni.

Pe langa monitorizarea proiectelor moldo-romane, despre care s-a discutat la intrevederile intre cei doi sefi de state, precum si la sedintele in plen ale delegatiilor oficiale ale R. Moldova si Romania, Ghimpu a cerut elaborarea unui plan de actiuni, cu termeni reali de aplicare, precum si identificarea parghiilor de gestionare a proiectelor moldo-romane aflate in curs de pregatire.

In mod special, Mihai Ghimpu a solicitat Ministerului de Externe si Integrarii Europene elaborarea unui plan de actiuni concrete pentru semnarea cat mai grabnica cu Romania a parteneriatului de integrare a Republicii Moldova in UE, care ar prevede utilizarea fondurilor europene, precum si existenta unei platforme agricole comune.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *