Opinii și Editoriale

Bastilia noastra

Duminica s-au implinit doua luni de la 7 aprilie. Acel 7 aprilie cand autoritatile centrale comuniste de la Chisinau au organizat incendierea si vandalizarea sediilor Parlamentului si Presedintiei, pentru a pune apoi in carca Opozitiei aceste actiuni. Nu am trait atunci senzatia ca asist la un inceput de schimbare a cursului istoriei.

Probabil ca si cei care, la 14 iulie 1789, luasera cu asalt Bastilia, temuta inchisoare pariziana, nu se gandeau ca pun bazele la „Liberte, Fraternite, Egalite” si ca vor da un nou curs istoriei mondiale… Ca si rebelii francezi acum 220 de ani, la 7 aprilie 2009, tinerii protestatari moldoveni nu se pornisera la revolutie. Ei au iesit in strada doar pentru a spune ca nu mai vor sa traiasca in „luminosul comunism moldovenesc”, cu aceleasi fete buhaite si intunecate…

In noua campanie electorala care incepe, fetele intunecate ale „luminosului comunism moldovenesc” vor lupta pana la sange ca sa diabolizeze Opozitia care, chipurile, i-a folosit pe tineri. In zadar insa. Pentru ca acesti tineri au gustat din Libertate, ei au Bastilia lor, fie ea si mai mica, dar la fel de „schimbatoare de istorie”. Ramane doar s-o luam – s-o cucerim definitiv la urnele de votare.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *