Editorial

Bat clopote vestind reîntregirea

N-ar fi stricat însă ca susținerea aceasta să fi fost condiționată, pentru că, nu de puține ori, au venit apoi oameni politici care au insuflat populației ideea că „România” nu ne-a dat nici un „karandaş” după cum a făcut-o ticălosul premier Sangheli.

N-ar fi stricat ca privatizările unor obiective precum aeroportul sau a unor bănci să se facă condiționat de România, care să aibă astfel pârghii de a sparge dominația economică rusească din Chișinău. N-am mai fi apucat să auzim din gura spurcată a lui Voronin expresia „Frate, frate, dar brânza-i cu bani” după evenimentele din 7 aprilie 2009. N-am mai fi văzut diplomați români sau cetățeni români expulzați fără motiv.

Ca niciodată în ultimii ani, sentimentele unioniste au crescut în rândul populației. Este, în primul rând, rezultatul luptei duse de voi, cititorii acestui articol, și apoi un amestec venit din faptul că nu au mai fost interzise manifestările de orice fel, în direcția Unirii, că s-a putut sparge blocada mediatică prin Internet, că România a ajutat financiar din ce în ce mai mult, că speranțele unui viitor în statul Republica Moldova s-au năruit complet.

Dumnezeu s-o ierte!

Criza actuală din Republica Moldova este una structurală. Nu o mai poate salva nici o nouă guvernare, nici banii care vor veni sau nu de la FMI, nici Rusia, nici Dumnezeu! O criză structurală, odată instalată, nu face decât să ducă lucrurile din rău în mai rău.

Soluții nu mai există, oricât de multe corturi nu s-ar instala în Piața Marii Adunări Naționale. Decât una: unirea cu Țara.

Cine nu vrea cu România, să răspundă la următoarele:
– Ați vrea ca DNA să gestioneze și dosarele de mare corupție din R. Moldova?
– Ați vrea ca Banca Națională a României să își extindă jurisdicția și peste R. Moldova și să existe o singură monedă: LEUL?
– Ați vrea ca să nu mai trebuiască să plătiți din buzunarul vostru ambasadori și consuli și clădiri pentru funcționarea lor în toată lumea?
– Ați vrea ca armata României și cea NATO să apere și teritoriul R. Moldova de oricine ar putea s-o amenințe?

Dacă vreți lucrurile astea, e suficient ca să ne înțelegem asupra unei soluții, dragi moldoveni. Acceptați-le cu toții și putem denumi viitoarea țară și Republica Moldova și punem poate și imnul LIMBA NOASTRĂ.

Până atunci, va trebui să petreceți multe luni în Piața Marii Adunări Naționale ca să vă câștigați dreptul de a avea Unirea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *