Actualitate

Batalionul de Geniu al Armatei Naţionale a împlinit 24 de ani

Generalul Cutie s-a referit, astfel, la deminarea teritoriului de la Pohrebea, participarea în operaţiunea post-conflict de restabilire a Irakului, dar şi operaţiunea KFOR, unde şi în prezent geniştii din cadrul unităţii execută misiuni de luptă în sprijinul păcii.

La rândul său, comandantul interimar al Batalionului, maiorul Gheorghe Racu, a menţionat că geniştii unităţii sunt implicaţi în misiuni de deminare şi pe teritoriul Republicii Moldova, unde mai persistă pericolul existenţei muniţiilor neexplodate rămase în sol din cel de-al Doilea Război Mondial. Astfel, sursa a specificat că de la începutul anului curent, echipele de genişti profesionişti au distrus 573 de obiecte explozive în diferite localităţi ale ţării. De asemenea, maiorul Racu a declarat că în anul curent, în premieră, militarii Batalionului de Geniu au participat, alături de colegii lor din SUA, la exerciţiul „Dragoon Pioneer 2016", care a avut ca obiectiv instruirea comună a subunităţilor de geniu şi creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două armate.

Programul festiv dedicat zilei unităţii în Batalionul de Geniu a cuprins expoziţii de tehnică de geniu, echipament special şi muniţii, dar şi un program artistic.

 Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *