Internațional

Bătrâni ai clanului regal thembu, la căpătâiul lui Nelson Mandela

"Ei vor să meargă în vizită la Tata (părinte; o formulă de respect) şi să vadă ce trebuie făcut", a anunţat pentru The Times un lider tradiţional, care a adăugat că delegaţia ar trebui să discute "chestiuni delicate".

Clanul regal thembu aparţine etniei xhosa, originară din actuala provincie Eastern Cape (sud), de unde provine fostul preşedinte.

Vizita a fost decisă în timpul unei reuniuni familiale, la Qunu (sud), satul despre care Mandela spune că a petrecut cei mai frumoşi ani din copilăria sa şi unde ar vrea să fie înmormântat.

Potrivit presei, o bună parte a familiei vrea să înmormânteze din nou, la Qunu, trupurile neînsufleţite a trei copii ai lui Nelson Mandela pe care Mandla, nepotul simbolului luptei împotriva apartheidului şi de-acum liderul clanului, i-a transferat fără consultare în 2011, la Mvezo, satul natal al lui Mandela situat la aproximativ 30 de kilometri de Qunu.

Furios, Mandla a trântit uşa la reuniunea de marţi, potrivit The Sowetan.

Niciun membru al familiei nu a vrut să facă declaraţii.

Un excavator a fost adus marţi după-amiaza, la Qunu, unde grădinari lucrau probabil la locul de înmormântare a lui Nelson Mandela pe o colină din apropierea reşedinţei acestuia, potrivit presei sud-africane.

Starea lui Nelson Mandela, în vârstă de 94 de ani, s-a agravat în acest weekend. El a fost internat de urgenţă la 8 iunie, după o recidivare a infecţiei pulmonare care îl chinuie de doi ani şi jumătate.

În afara spitalului din Pretoria în care a fost internat, sute de porumbei au fost eliberaţi marţi, în semn de transmitere a unui mesaj de pace şi de omagiere a eroului naţional, iar numeroşi anonimi au venit să improvizeze o noapte de veghe. 

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *