Actualitate

Băutura care are grija de sănatatea ta

Laptele de turmeric, bautura care are grija de sanatatea ta
In turmeric exista curcumina, care aduce numeroase beneficii sanatatii. Daca aceasta va fi combinata cu piperul negru, atunci beneficiile sale vor fi mult mai insemnate. Studiile au demonstrat ca daca se amesteca piperul negru cu turmericul, atunci cel din urma va fi absorbit de corp mult mai bine. Mai exact, procentul absortiei acestuia ajunge pana la 200%.

Printre beneficiile turmericului se numara: intarirea sistemului imunitar, reglarea metabolismului, controlul greutatii. De asemenea, previne cancerul, regleaza tensiunea arteriala, imbunatateste memoria, are proprietati antioxidante, trateaza diferite afectiuni aparute la nivelul pielii, are proprietati antiseptice.

Iata cum se prepara laptele de turmeric. Pentru inceput se prepara o pasta, dupa care se prepara laptele cu ajutorul acestei paste. Ai nevoie de ingredientele de mai jos.

Pentru a obtine pasta de turmeric ai nevoie de:

– o jumatate de cana de apa filtrata
– un sfert de cana de pudra de turmeric
– o jumatate de lingurita de piper negru macinat

Pentru a prepara pasta de turmeric, vei amesteca toate ingredientele, dupa care le vei pune pe foc. Trebuie sa amesteci in permanenta, pana observi ca se formeaza o pasta. Nu e nevoie de prea mult timp pentru a o prepara. Cand va fi gata, ia-o de pe foc. O vei pune intr-un borcan, pe care il vei pune dupa aceea in frigider.

Pentru a obtine laptele de turmeric ai nevoie de:

– cel putin un sfert din pasta de turmeric
– 1 cana de lapte de canepa sau de migdale
– miere
– o lingurita de ulei de cocos

Amesteca ingredientele, fara miere. Pune totul pe aragaz, la foc mediu. Amesteca in permanenta, pana cand bautura se incalzeste. Dupa aceea ia-o de pe foc si, cand se raceste, poti adauga si miere.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *