Culinar.md

Băuturi originale pentru Crăciun

De la păhărelul de tărie la aperitiv, la vinul ce însoţeşte friptura şi la şampania de la sfârşit, foarte rar ne încumetăm să servim ceva mai original sau exotic în această zi. Dacă te simţi curajos, poţi să schimbi meniul în acest an şi să pregăteşti ceva mai original.

Sangria

Ingrediente
două sticle de vin roşu, sec, două ceşti de suc de portocale proaspăt, o pătrime de ceaşcă de zahăr superrafinat, patru piersici mari, două portocale medii, o lămâie mare – toate tăiate în felii subţiri, o ceaşcă de apă minerală, două linguri de brandy (opţional).

Mod de preparare

Într-un vas mai mare, amestecă vinul, sucul de portocale şi lămâie, zahărul, piersicile, portocalele şi lămâia. Acoperă şi ţine la frigider pentru cel puţin o oră sau chiar peste noapte. Când serveşti, adaugă apa minerală şi brandy-ul. Toarnă în pahare şi adaugă gheaţa.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *