Culinar.md

Băuturi răcoritoare pe care trebuie să le încerci neapărat vara aceasta

Te-ai plictisit să consumi doar apă plată cu lămâie şi ţi-ai dori să încerci altceva? Iată şapte băuturi răcoritoare de care merită să te bucuri vara aceasta.

Supravieţuirea şi buna funcţionare a corpului tău depind de lichide. De-a lungul sezonului cald organismul elimină mai multă apă decât o face în mod normal, înseamnă că trebuie să consumi suficiente lichide pentru a te simţi bine din punct de vedere fizic şi pentru a combate cumva căldura doborâtoare.

Ai nevoie de câteva idei de băuturi răcoritoare pe care să le poţi servi alături de cei dragi în lungile zile toride? Avem câteva soluţii delicioase pentru tine:

1. Granita cu pepene roşu

Pentru a obţine această băutură dulce şi aromată nu trebuie decât să achiziţionezi sirop de rodie şi să-l amesteci cu bucăţi de pepene curățat în prealabil de seminţe. Pentru a-i oferi o textură aparte mixului, nu uita de cuburile de gheaţă zdrobite care trebuie presărate printre ingredientele deja menţionate.

2. Limonada clasică

Este una dintre cele mai cunoscute băuturi răcoritoare de vară şi respectă întocmai expresia „oldie, but goldie” (vechi, dar bune). Cumpără lămâi şi lime, stoarce-le zeama acrişoară şi înlătură-le sâmburii. Toarnă apă minerală peste pulpa citricelor şi adaugă gheaţă din belşug, fără să uiţi de zahăr sau miere, care vor îndulci puţin băutura.

3. Ceai de căpşune

Dacă ai de gând să îţi inviţi prietenii la un grătar delicios şi vrei să-i alinți mai întâi cu ceva deosebit, pregăteşte un ceai de căpşune şi pune-l la rece. Pentru a da un aspect plăcut băuturii, apelează la ajutorul unor beţe de frigărui şi înfige în vârful acestora câteva mure.

4. Ceai rece cu multă mentă

Nu contează care este aroma de ceai pentru care optezi. Importantă este însă menta, care va oferi amestecului o aromă de prospeţime de care se pot bucura deopotrivă adulţii şi copiii. Pentru a transforma băutura într-un adevărat remediu contra caniculei, stoarce şi puţină zeamă de lime în apă şi bucură-te de răcoritoare pe un şezlong, sub o umbrelă.

5. Limonadă cu… pepene

Pentru o abţine o limonadă mai aparte ai nevoie de pulpa fără seminţe a unui pepene dulce. Îţi mai trebuie jumătate de cană de suc de lămâie, zahăr şi gheaţă. Nu îţi trebuie un talent special într-ale gastronomiei, ci trebuie doar să amesteci toate ingredientele şi să le serveşti cât sunt extrem de reci.

6. Sangria

Grătarul pe care îl pregăteşti se va lungi până târziu în noapte, iar invitaţii au chef de distracţie. Atunci nu trebuie decât să „uzi” cum se cuvine această fiestă cu un vin roşu bun, suc de portocale, coniac, nectarine, portocale, lămâie, puţină apă minerală şi gheaţă din belşug.

7. Mojito

În zilele toride de vară aproape nimic nu poate fi mai potrivit decât un mojito pregătit ca la carte. Ingredientul-vedetă al băuturii este menta. Pe lângă ea mai trebuie să ai suc de lime, zahăr, rom alb, apă minerală şi multă gheaţă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *