Sport

Bayern risca sa fie exclusa din Champions League!

Astazi se vor disputa primele meciuri din cadrul etapei a treia din faza grupelor in Europa Champions League, competitie din care poate fi exclusa una dintre candidatele la titlu. Recent, managerul general al Bayern München, Uli Hoeness, anuntase ca Audi ar putea cumpara 10% din actiunile clubului bavarez pentru 100 mln. de euro. Acum situatia se complica si ar putea exista probleme cu UEFA.

Sport Bild scrie ca investitia nemtilor de la Ingolstadt la Bayern contravine articolului 3 al regulamentului UEFA, iar daca Audi cumpara actiuni la Bayern, clubul german ar putea fi exclus din Champions League. Ziarul mentioneaza ca persoanele fizice sau juridice nu pot activa decat in cadrul unui singur club, iar Audi este proprietatea Volkswagen, care detine in totalitate actiunile clubului VfL Wolfsburg.

Prin urmare, concernul german ar fi parte activa la doua cluburi. UEFA nu permite acest lucru, iar din punct de vedere juridic problema e si mai complicata. Prin urmare, unul dintre cele doua cluburi, VfL Wolfsburg sau Bayern München, ar putea fi exclus din Champions League. Dar cum Wolfsburg este campioana Germaniei si are prioritate in fata UEFA, cei care sunt in pericol sunt bavarezii.

Acum, oficialii lui Bayern analizeaza situatia pentru a vedea daca intr-adevar „targul” care se pregateste nu respecta reglementarile UEFA. Avocatul bavarezilor, Michael Gerlinger, spune ca „Wolfsburg, prin Volkswagen sau Audi, nu are nicio influenta asupra lui Bayern”.

Ceea ce inseamna ca se respecta interesele ambelor cluburi. Bayern München asteapta acum verdictul UEFA, iar daca forul european va da un vot negativ, afacerea cu Audi, mai mult ca sigur, va cadea. Bavarezii evolueaza in grupa A, alaturi de Bordeaux, Juventus si Maccabi.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *