Actualitate

Belgia urmează să îl extrădeze pe Carles Puigdemont

Într-un comunicat, procurorii capitalei belgiene au indicat că omologii lor federali le-au remis mandatele pentru Carles Puigdemont şi patru dintre colegii săi în temeiul legăturii care există între cei cinci politicieni catalani şi Bruxelles.

Comunicatul nu a oferit detalii cu privire la această legătură. Fostul preşedinte şi foştii membri ai cabinetului Cataloniei s-au refugiat în Belgia după ce au fost destituţi de Madrid în urmă cu o săptămână.

Carles Puigdemont a luat cuvântul în timpul unei conferinţe de presă organizate marţi la Bruxelles şi a avut o apariţie vineri la postul naţional de televiziune din Belgia.

Surse apropiate liderilor destituiţi au refuzat să dezvăluie unde se află aceştia în prezent. Într-un mesaj pe Twitter publicat sâmbătă în olandeză, Carles Puigdemont a spus că este dispus să colaboreze cu autorităţile belgiene.

Potrivit comunicatului, procurorii de la Bruxelles şi omologii lor federali examinează împreună mandatele de arestare trimise de Spania cu scopul de a lansa procedurile judiciare cât mai repede posibil şi în spiritul legii.

Comunicatul subliniază că niciun alt detaliu nu va fi oferit până duminică, la ora locală 14:00

Sursa: Antena3.ro


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *