Sănătate

Beneficiile consumului ceaiul de soc

Ceaiul de soc are efect diuretic şi este foarte eficient în detoxifierea organismului deci și pentru pierderea în greutate.

Fiind un bun laxativ, ceaiul asigură un tranzit intestinal optim astfel încât toxinele intestinale nu se acumulează în organism. Planta de soc inhibă apetitul alimentar astfel încât, senzația de foame sau poftele dispar.

Băutura se ia contra tusei în afecțiunile aparatului respirator: răceala, gripă și bronșită. Consumul de ceai de soc mărește cantitatea de lapte a femeilor care alăptează, fără a prezenta efecte secundare.


Ceaiul de soc are în compoziție nitrat de potasiu, caroten, acid malic, acid citric, acid tanic. Scoarța conține tanin și acid valerianic.

Pentru a scăpa de kilogramele în plus este bine ca un regim de slăbire să înceapă cu o cură de ceai de soc, care are următoarele efecte benefice:

– provoacă transpirație abundenta;
– ajută la scăderea în greutate;
– elimină toxinele din organism.

Infuzia se prepară din trei lingurițe cu flori de soc uscate la 250 ml de apă clocotită, lăsate la infuzat 10-15 minute. Se consumă neîndulcită, până la trei căni pe zi, timp de două săptămâni, după care se ia o pauză, deoarece socul are rol depurativ.

Tratamentul se va urma pe durata a 1-3 luni, în funcție de numărul de kilograme în plus. După o lună de cură cu ceai și tinctură vei observa o scădere în greutate de circa 7 pâna la 9 kilograme. Această combinație de ceai și tinctură are un efect diuretic, laxativ, sudorific, ce favorizează arderile metabolice, dizolva grăsimile și elimină surplusul de apă din organism.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *