Sănătate

Beneficiile gutuilor pentru sănătate

Beneficiile gutuilor pentru sănătate – câteva puncte bine de reţinut
1. Ştiai că românii şi grecii foloseau gutuile pentru a trata simptomele răcelii, fără să ştie că suferă de această afecţiune? O felie de gutuie ţinută pe frunte reduce febra cu un grad, lucru descoperit acum mii de ani.

2. Tot grecii şi românii consumau gutui crude pentru a deveni mai… bărbaţi. Se pare că fierul, potasiul şi magneziul din gutui stimulează circulaţia sângelui în zona intimă a bărbaţilor.

3. Gutuile sunt bogate în pectine, tanini şi o serie de antioxidanţi care anihilează radicalii liberi, reducând riscul de cancer cu până la 18%, dacă acestea sunt consumate cel puţin o dată pe săptămâna.

4. Pentru că au în compoziţie mult potasiu, gutuile sunt recomandate în problemele cardiovasculare. Potasiul scade presiunea vasculară şi are rol antiinflamator, fiind un adevărat analgezic.

5. Multă lume se întreabă dacă gutuile sunt pere sau mere. Aceste fructe se înrudesc atât cu merele cât şi cu perele, având nutrienţi şi vitamine pe care le conţin ambele fructe. Tocmai de aceea sunt recomandate în tratarea bolilor gastrointestinale şi ajută la întărirea întregului sistem imunitar.

6. Dacă îţi freci dintîi cu gutuie, îi vei feri de bacteriile dăunătoare pentru că acest fruct remineralizează dintîi şi întăreşte gingiile, având efect astringent.

7. Dacă ai probleme respiratorii, bea zilnic câte un pahar cu suc natural de gutuie. De asemenea, sucul de gutuie este recomandat şi pacienţilor care suferă de tuberculoză în faza incipientă.

8. Fructul este recomandat şi copiilor care suferă de anemie. Acesta conţine vitaminele A, B, C şi PP precum şi o serie de principii bioactive. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *