Sănătate

Beneficiile spanacului pentru sănătate

Beneficiile spanacului pentru sănătate
Plantă originară din Orient oferă oricărei persoane o cantitate semnificativă de vitamine şi minerale. Gustul ciudat al spanacului vine de la fier şi mineralele pe care le conţine, prima dovadă că această plantă comestibilă chiar e benefică sănătăţii noastre.

1. Spanacul este recomandat în curele de slăbire datorită conţinutului ridicat de fibre (conţine cam 20% din doză zilnică necesară). Consumul de salată de spanac ajută la digestie, previne constipaţia şi echilibrează zahărul din sânge.

2. Este, de departe, cea mai săţioasă plantă din cele comestibile. Flavonoidele din spanac opreşte setea de mâncare nesănătoasă. S-a dovedit în urmă unor numeroase studii ştiinţifice că spanacul încetineşte divizunea celulară în cazul cancerului. Spanacul este recomandat bărbaţilor pentru prevenirea cancerului de prostată.

3. Dacă ai pişcături de ţânţari care se transformă în excrescenţe tot mai agresive ori ai alte umflături pe corp, pune pe zona inflamată câteva frunze de spanac. Neoxantina şi violaxantina sunt substanţele cu rol antiinflamator din această plantă.

4. Spanacul lupta nu doar împotriva cancerului, ci şi împotriva osteoporozei, aterosclerozei şi hipertensiunii arteriale.

5. Luteină este unul din cei mai puternici antioxidanţi din spanac. Acest antioxidant protejează ochii de apariţia cataractei sau de alte boli degenerative.

6. Spanacul conţine 337 de unităţi din doză zilnică de vitamina A, deci este un aliat puternic pentru imunitate.

7. Vitamina K din spanac ajută la absorbţia calciului de către organism şi contribuie la formarea unui sistem nervos sănătos. Spanacul îmbunătăţeşte funcţiile creierului.

8. Spanacul este recomandat femeilor însărcinate deoarece contribuie la dezvoltarea sănătoasă a fătului.

Contraindicaţii la consumarea spanacului
Nu au voie să consume deloc spanac bolanvii de reumatism, persoanele cu probleme la stomac (inflaţii intestinale), hepatită sau guţă. De asemenea, dacă observi că, la fierbere, frunzele de spanac capătă o culoare gălbuie, aruncă-le! Ele pot deveni toxice pentru organism. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *