Sănătate

Beneficiile strugurilor pentru sănătate

Să trecem în rezervă ce conţin strugurii. Aceştia sunt bogaţi în carbohidraţi, zahăr, fibre alimentare, tiamină, riboflaxina, resveratrol, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C, vitamina K, calciu, fier, magneziu şi fosfor.

Beneficiile strugurilor pentru sănătate
1. Resveratrolul, substanţă care da culoare roşiatică spre mov a strugurilor negri, produce un hormon numit adiponectina care are grijă de vasele tale de sânge. Resveratrolul creşte intoleranţă la glucoză, îmbunătăţind astfel funcţia de producere a insulinei.

2. Nu e de mirare că strugurii sunt cele mai cultivate fructe, după portocale. Fibrele şi mineralele care se găsesc în struguri detoxifiaza organismul şi ajută persoanele care se confruntă cu probleme ale stomacului precum constiparea sau balonarea.

3. Conţinutul de zahăr şi mangan poate fi tradus prin plus de energie. Un ciorchine este suficient pentru a spune „pă” oboselii, aşa că mănâncă mai des struguri, mai ales dacă munceşti multe ore pe zi.

4. Şi ficatul îţi va mulţumi dacă introduci strugurii în masă ta zilnică. Pilofenolii din strugurii negri sunt o adevărată mâna cerească pentru ficaţi, curatându-i de toxine.

5. Nu aruncă sâmburii din struguri! Aceştia conţin un ulei gras care reduce colesterolul rău din sânge, deci sunt bineveniţi în curele de slăbire.

6. Seminţele de struguri, introduse în cremele hidratante, potenţează efectul antirid al acestora. Seminţele conţin vitamina PP, eficientă pentru refacerea celulelor şi a elasticităţii pielii. De asemenea, s-a constatat în urmă numeroaselor cercetări făcute de cosmeticieni, că masca cu vin roşu întinereşte tenul mai repede decât orice produs de înfrumuseţare bazat în exclusivitate pe substanţe chimice. Tocmai de aceea, în ultima vreme, tot mai multe firme care produc creme pentru corp introduc extract din sâmbure de struguri în compoziţia acestora. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *