Externe

BERD va finanţa cu 300 milioane de dolari achiziţiile de gaze ale Ucrainei, cu condiţia reformării Naftogaz

Aceasta se va întâmpla în urma unui acord semnat vineri, la Berlin, în prezenţa cancelarului german Angela Merkel şi a premierului ucrainean Arseni Iaţeniuk.

Naftogaz va utiliza împrumutul de la BERD pentru achiziţia a circa 1,1 miliarde de metri cubi de gaze, care vor fi folosite la completarea stocurilor strategice de gaze, înainte de intrarea în iarnă, se arată într-un comunicat al instituţiei financiare.

Împrumutul din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este condiţionat de un program de restructurare a Naftogaz, care include crearea unui consiliu de supraveghere format din directori independenţi şi calificaţi, introducerea unui audit intern, înfiinţarea unor funcţiuni de conformitate, anti-corupţie şi de management al riscurilor şi o structură de proprietate şi de management conforme cu practicile internaţionale.

Acordul a fost semnat de directorul general al BERD pentru Energie şi Resurse Naturale, Riccardo Puliti, şi directorul general al Naftogaz, Andri Kobolev.

Împrumutul de 300 de milioane de dolari, pe termen de trei ani, face parte din eforturile internaţionale de creştere a securităţii energetice a Ucrainei prin susţinerea diversificării furnizorilor de gaze şi a rutelor de aprovizionare.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *