Externe

Berezovski este în spatele fetelor de la Pussy Riot

Televiziunea publică rusească a difuzat o emisiune cu scenariu propriu privind culisele scandalului videoclipului anti-Putin.

Omul de afaceri Boris Berezovski, opozant al Kremlinului şi exilat la Londra, se află „în spatele” rugăciunii punk anti-Putin interpretată de Pussy Riot într-o catedrală din Moscova, potrivit unei emisiuni a televiziunii de stat ruse difuzată în noaptea dintre marţi spre miercuri.

În această emisiune difuzată de canalul Rossia 1, un anume Aleksei Veşniak s-a prezentat ca fiind un fost consilier al miliardarului rus şi a declarat că Berezovski i-ar fi arătat în 2011 imagini cu Nadejda Tolokonnikova (una dintre membrele Pussy Riot aflată actualmente în închisoare) şi cu soţul acesteia Piotr Verzilov, explicându-i că aceştia vor „trece la acţiune” în curând împotriva Bisericii.

„Cine se află în spatele acestor femei vinovat de sacrilegiu? În opinia mea, una dintre aceste persoane este Boris Berezovski”, a adăugat Veşniak, afirmând că miliardarul rus îşi doreşte să submineze puterea Bisericii Ortodoxe ruse şi a forţelor de securitate.

AFP aminteşte că o emisiune a aceluiaşi prezentator, Arkadi Mamontov, difuzată în aprilie, a vorbit deja despre implicarea lui Berezovski în cazul Pussy Riot, bazându-se pe faptul că opozantul exilat i-a trimis o scrisoare patriarhului rus în ianuarie, înaintea prezidenţialelor, solicitându-i să sprijine o schimbare de regim.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *