Culinar.md

Bezele

Bezelele se pot lipi, câte două, cu frişcă bătută, gemuri acrişoare, cremă de ciocolată etc. 

Ingrediente

– zece albuşuri de ou
– 20 linguri zahăr pudră
– două plicuri de zahăr vanilat
– două linguri oţet din fructe
– două linguri amidon
– un vârf de cuţit sare
– colorant alimentar (opţional)

Mod de preparare

Încingeţi cuptorul la 150-160 de grade (temperatură mică spre medie). Pregătiţi un vas adânc din metal sau sticlă (exclus de plastic). Ştergeţi vasul de impurităţi cu un şerveţel înmuiat în oţet. Adăugaţi albuşurile în vas. Bateţi ouăle cu mixerul la viteză mare pentru a obţine o spumă. Zahărul se poate adăuga de la început, însă în acest caz timpul necesar pentru a bate albuşurile se dublează. Încorporaţi treptat zahărul pudră şi cel vanilat, plus sarea. Albuşurile şi zahărul se bat fără pauze. Încorporaţi oţetul şi amidonul. Bateţi până obţineţi o spumă groasă.

Pentru a verifica dacă spuma e destul de consistentă, luaţi o lingură din compoziţie şi întoarceţi-o cu capul în jos. Dacă nu cade, înseamnă că e suficient de bătută.

Acoperiţi o tavă cu hârtie de pergament. Formaţi bezele în tavă: puneţi câte o linguriţă de spumă la distanţă de cinci centimetri una de cealaltă. Introduceţi tava la cuptor pentru 20-25 de minute până când bezelele se crapă şi prind a se rumeni la suprafaţă. Până se coc bezelele, păstraţi restul de spumă la rece. Repetaţi operaţiunea cu celelalte. Bezelele se consumă reci. Desprindeţi bezelele cu grijă de hârtie, doar după ce s-au răcit. Pentru bezele colorate, adăugaţi câteva picături de colorant alimentar în amestec.

www.culinar.md
Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *