Biblioteca Hasdeu cheamă chișinăuienii la lectură

publicat în Carte pe 9 Februarie 2017, 16:03

Promovarea şi încurajarea lecturii ca mijloc de dezvoltare culturală şi creativă este realizată de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” prin programul „Chişinău Citeşte”.

Programul urmărește valorificarea experienţei de lectură a chişinăuienilor, orientarea cititorului spre valorile literare şi artistice autohtone, transmite IPN.

Directoarea bibliotecii, Mariana Hârjevschi, a spus în cadrul conferinței de presă desfășurate pe 9 februarie că pentru a selecta cărţile prezentate la „Chişinău Citeşte” sunt invitaţi scriitori, critici literari şi bibliotecari. În evaluarea cărţilor propuse publicului se ţine cont de lucrările care au mesaj educativ, care sunt scrise de scriitori autohtoni şi o „prestaţie bună în ceea ce ţine de aspectul editorial”.

În cadrul programului „Chişinău Citeşte” au fost propuse pentru lectura cărţile: Negru şi roşu 1930-2056 de Val Butnaru, Tunica portocalie de Lucreţia Bârlădeanu şi cartea lui Ianoş Ţurcanu Dansul florilor. „Fiţi curioşi şi citiţi aceste cărţi”, i-a îndemnat directoarea Mariana Hârjevschi pe cei prezenţi la eveniment.

„Chişinău Citeşte” – iniţiativă a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” este la cea de-a XIV ediţie.