Actualitate

Bibliotecile publice din Republica Moldova vor fi modernizate

Igor Șarov, secretar general de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a spus că acest document este important pentru breasla bibliotecară și prevede o investiție bună din punct de vedere tehnic inclusiv pentru Biblioteca Națională, care se dorește a fi un epicentru de formare a bibliotecarilor din Republica Moldova.

Evan Tracz, directorul Programului Novateca, a menționat că scopul programului este de a susține bibliotecile publice din Moldova în crearea serviciilor pentru comunități, iar memorandumul este un component al acestui scop. „Considerăm că datele, colectarea lor, precum și evaluarea impactului sunt importante, deoarece nu este doar pentru a înțelege câți oamenii accesează anumite servicii, ci pentru a vedea care este impactul bibliotecilor, cum se reflectă asupra oamenilor, tendințele și dinamica în utilizarea serviciilor de către membrii comunității”, susține directorul Novateca.

O altă componentă importantă a memorandumului sunt softurile de care pot beneficia bibliotecile. Biblioteca Națională devine coordonator național în obținerea softurilor licențiate pentru toate bibliotecile publice din Moldova, lucru care va duce și la economisirea a sume mari de bani.

Potrivit directoarei Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, obiectul acestui acord conține în sine implementarea unui vis care deja are rezultate foarte bune în ceea ce ține de modernizarea bibliotecilor din Republica Moldova, prin implementarea noilor practici de evaluare și monitorizare a activității bibliotecilor publice.

Memorandumul este valabil pentru o perioadă de cinci ani. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *