Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:50
Abonamente

Actualitate 17 August 2018, ora 16:52

Bibliotecile publice din Republica Moldova vor fi modernizate

Marime Font

Biblioteca Națională și Programul Novateca/AO IREX Moldova au semnat astăzi, 17 august, un memorandum care prevede continuarea procesului de modernizare a bibliotecilor publice. Va fi dezvoltat un cadru național de evaluare a bibliotecilor pentru determinarea impactului serviciilor oferite societății, dar și asigurarea cu softuri licențiate a bibliotecilor publice teritoriale, scrie IPN. 

Igor Șarov, secretar general de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a spus că acest document este important pentru breasla bibliotecară și prevede o investiție bună din punct de vedere tehnic inclusiv pentru Biblioteca Națională, care se dorește a fi un epicentru de formare a bibliotecarilor din Republica Moldova.

Evan Tracz, directorul Programului Novateca, a menționat că scopul programului este de a susține bibliotecile publice din Moldova în crearea serviciilor pentru comunități, iar memorandumul este un component al acestui scop. „Considerăm că datele, colectarea lor, precum și evaluarea impactului sunt importante, deoarece nu este doar pentru a înțelege câți oamenii accesează anumite servicii, ci pentru a vedea care este impactul bibliotecilor, cum se reflectă asupra oamenilor, tendințele și dinamica în utilizarea serviciilor de către membrii comunității”, susține directorul Novateca.O altă componentă importantă a memorandumului sunt softurile de care pot beneficia bibliotecile. Biblioteca Națională devine coordonator național în obținerea softurilor licențiate pentru toate bibliotecile publice din Moldova, lucru care va duce și la economisirea a sume mari de bani.

Potrivit directoarei Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, obiectul acestui acord conține în sine implementarea unui vis care deja are rezultate foarte bune în ceea ce ține de modernizarea bibliotecilor din Republica Moldova, prin implementarea noilor practici de evaluare și monitorizare a activității bibliotecilor publice.

Memorandumul este valabil pentru o perioadă de cinci ani. 

Sursa: ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md