Actualitate

Bila alba vs Bila neagră

Bila Albă


Ion Țernă este sportivul din Moldova care a cucerit bronzul la europenele de haltere printre tineret. Moldoveanul a participat la Campionatul Europei de Haltere, rezervat tineretului în perioada 4-10 decembrie în orașul Eliat (Israel). Tânărul s-a clasat pe locul IV în categoria de 62 kg cu rezultatul de 264 kg la total. La proba smuls sportivul s-a clasat pe locul V cu rezultatul 118 kg, iar la proba aruncat cu rezultatul 146 kg a obținut locul III.

Bila neagră


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)
au acceptat cererile de demisie a 13 judecători. După ce au aflat că autoritățile pregătesc uniformizarea sistemului de pensii, mai mulți magistrați au ales să plece din sistem, pentru a se pensiona în condiții privilegiate.
Membrii CSM au aprobat demisia judecătorilor Borislav Babenco, Victor Pruteanu, Evghenii Sanduţa şi Nichifor Corochii de la Curtea de Apel Chişinău, a judecătoarelor Ana Albu şi Vera Toma, de la Curtea de Apel Bălţi, a Ludmilei Cernei, de la Judecătoria Ciocana, şi a lui Serghei Procopciuc, de la Judecătoria Orhei, scrie bizlaw.md. De pe lista suplimentară, membrii CSM au aprobat alte şase cereri de demisie din funcţia de judecător. Astfel, vor pleca din sistem Iuliana Oprea şi Valentina Clevadî, de la Curtea Supremă de Justiţie, Vladimir Braşoveanu, de la Curtea de Apel Chişinău, Dumitru Mârzenco, de la Judecătoria Străşeni, Grigore Şişcanu, de la Judecătoria Nisporeni.
Motivul demisionării lor sunt clauzele proiectului care prevede aceleaşi condiţii pentru toţi pensionarii, magistrații care nu vor mai beneficia de pensii în mărime de 75-85 la sută din salariu. În sistemul judecătoresc există în prezent 70 de posturi vacante.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *