Actualitate

Bila albă vs Bila neagră

Bilă Albă


Regizorul Igor Cobileanski a lansat și la Chișinău filmul „Afacerea Est”. Pelicula redă povestea unei prietenii inedite dintre doi moldoveni care pleacă într-o călătorie pentru a face bani. Filmul este despre „un intelectual de provincie, corist și un bădăran de cartier, care din voia întâmplării sunt nevoiți să meargă împreună pentru a vinde un vagon de potcoave, pentru a face un ban și a-și îndeplini visurile la care râvnesc”.
Filmul a fost rulat timp de o săptămână în cinematografele din capitală cu sălile pline. Societatea civilă a avut un feedback pozitiv în urma vizionării peliculei.

„Afacerea Est” a fost premiată la Festivalul Internaţional de Film Black Nights din Tallinn, Estonia.

Bila Neagră

Vicepremierul pentru probleme sociale, Gheorghe Brega a declarat că încă nu s-au identificat banii preconizați pentru majorările salariilor profesorilor. „Ei cer, ei multe cer. Dumneavoastră tot multe cereți acum, dar asta nu înseamnă că… realitatea. Vedem care e sursa și după asta hotărâm. Nu pot să vă spun acum nimic. Până când, negociem”, a declarat Gheorghe Brega, într-un interviu pentru radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *