Actualitate

BILA ALBĂ vs BILA NEAGRĂ

 Bila albă

Unica elevă care a obținut nota maximă la toate cele patru examene de bacalaureat, din acest an, este Ana-Maria Țulea din Chișinău, absolventă a Liceului „Dante Alighieri” din sectorul Buiucani. Ea și-a testat cunoștințele la disciplinele limba română, matematică, limba italiană și chimie.

În perioada anilor de liceu, tânăra absolventă a obținut rezultate frumoase la olimpiadele naționale de chimie, biologie, matematică, limba și literatură română și limba italiană.

Bila neagră

Fostul ambasador al Republicii Moldova în Austria, dar și fostul viceministru de Externe Andrei Popov s-a arătat profund deranjat, în cadrul unei emisiuni televizate din presa rusofonă, de faptul că fiul său se consideră român. Potrivit fostului ambasador, în școlile românești din R. Moldova, elevii sunt învățați că sunt parte a națiunii române și că națiunea moldovenească a fost inventată de ocupanți.

Mai mult, acesta vrea ca în școli să se predea istoria țării și nu a unei națiuni. Domnul Popov, probabil, nu prea cunoaște istoria și nici nu știe că noi, românii, avem o țară, România Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *